Управління США по патентах і торгових марках (USPTO) зареєструвало черговий патент Google. У патенті йдеться про портативному комп'ютері з незвичайною конструкцією.

IT-гігант пропонує наділити ноутбук двома повноцінними дисплеями. Вони будуть розташовуватися на внутрішній і зовнішній сторонах верхньої кришки.

Таке рішення дозволить працювати з комп'ютером у різних режимах. Зокрема, можна використовувати пристрій як традиційного лептопа і в якості планшета. Причому в другому випадку не доведеться розгортати кришку на 360 градусів, як у випадку з сучасними трансформерами - достатньо буде просто закрити ПК.

Зовнішній дисплей, зрозуміло, буде підтримувати сенсорне управління. Внутрішній екран також може бути виконаний з застосування сенсорної панелі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

На нижній частині корпусу розташовуються клавіатура і тачпад. Таким чином, користувачі зможуть взаємодіяти з пристроєм будь-яким зручним способом.

Заявка на патент була подана ще в лютому 2016 року, але він виданий лише в останніх числах березня 2018-го. Про те, чи збирається Google втілити запатентоване рішення у життя, на жаль, нічого не повідомляється.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що компанія Xiaomi анонсує смартфон на процесорі Helio Р60 у другому кварталі 2018 року. Судячи з усього, апарат буде продаватися в середньому сегменті на ринку смартфонів.

Процесор Helio Р60 був представлений у ході недавньої виставки мобільної індустрії Mobile World Congress (MWC) 2018. MediaTek Helio Р60 побудований на 12-нанометровому техпроцесі TSMC. Головна відмінність від попередніх моделей - він забезпечує на 15% зниження енергоспоживання.

Його особливістю є вбудовані засоби NeuroPilot AI, призначені для прискорення операцій, пов'язаних з штучним інтелектом. Конфігурація включає чотири ядра ARM Cortex-A73 і чотири ядра ARM Cortex-A53. Максимальна тактова частота - 2,0 ГГц. Обробкою графіки зайнятий прискорювач ARM Mali-G72 MP3.