Рада національної безпеки і оборони України виклала в мережу ролик, що демонструє випробування нової ракети вітчизняного виробництва.

Це відео співробітники РНБО опублікували на Youtube. Характерно, що на представлених кадрах видно не тільки моменти запуску нових ракет, але і їх попадання по цілям.

Завданням ракетників було потрапити в ціль з максимально можливої відстані. Дані випробування - державні, якщо зброя пройде їх, то нові ракети "Вільха" поставлять на серійний випуск.

Розробкою цього виду озброєнь займається українське конструкторське бюро "Луч". Фінальні випробування "Вільхи" співробітники КБ провели ще в грудні минулого року.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Відео випробувань та коментарі Олександра Турчинова:

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" російські вчені пропонують запускати космічні ракети на спеціальних тросах. З одного боку ці канати будуть закріплені на супутники Фобос і Деймос, а з іншого - на марсіанській поверхні. Вийде свого роду ліфт, за допомогою якого можна буде, наприклад, доставляти вантажі для марсіанських експедицій. Або для людських поселень, які в майбутньому ймовірно виникнуть на Червоній планеті.

Приводити в рух подібний пристрій буде силова установка, розміщена на марсіанському супутнику.