Компанія Hewlett-Packard (HP) анонсувала випуск ноутбука-трансформера Chromebook x2. Наголошується, що новинка підкорить ринок своєю зручністю і ціною.

Незважаючи на приємну ціну, ноутбук має преміальний і дуже компактний дизайн. Його панель виконана з металу, тому він стійкий до подряпин і має обробку AED, що створює ефект кераміки.

Вага ноутбука лише 1,44 кг, а товщина -8,2 мм. При цьому цей ноутбук оснащений великим акумулятором (48 Втч), який може забезпечити до 10,5 годин автономної роботи при невеликому навантаженні.

Він також має IPS LCD дисплей на 12,3 дюйма, що забезпечує дозвіл 2K, 2400 x 1600 пікселів. Ноутбук захищений покриттям Gorilla Glass, має стилус для рукописного введення і малювання.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Всередині є процесор Intel Core M3-7Y30, 4 ГБ оперативної пам'яті і 32 ГБ вбудованої пам'яті. Компанія також пропонує 100 ГБ вільного місця на Диску Google протягом двох років.

Вартість HP Chromebook x2 – 599 доларів (15 500 гривень). Офіційно ноутбук надійде в продаж вже в червні.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що кожен фірмовий магазин, офіс, дата-центр Apple, а також всі офіційні підрядники компанії перейшли на поновлювані джерела енергії. Про це йдеться на офіційному сайті Apple.

Компанія перейшла на "чисте" електрика в 43 країнах світу. Компанія вже має 25 працюючих проектів з відновлюваної енергії, всього вони генерують 626 мегават, з яких 286 мегават — від генераторів сонячної енергії. Ще 15 проектів знаходиться на стадії будівництва.

Видання The Verge зазначає, що не дуже ясно, наскільки Apple використовує "чисту" енергію, і враховує роботу Apple Store, робота якої пов'язана з міськими електромережами.

Зазвичай "чистою енергією" називають поновлювані джерела енергії, такі як сонячні панелі, гідроелектростанції і вітрогенератори.