Аналітики з компанії Menlo Security помітили в минулому місяці хвилю кібератак на інформаційні ресурси, розташовані на Близькому Сході та в США.

Відомо, що хакери придумали новий метод зараження з багатоступеневим "інфікуванням". При цьому використовуються прикріплені до електронної пошти документи Microsoft Word, зазначило видання Threat Post.

Виявляється, кіберзлочинці розмістили спеціальні модифіковані теги HTML файлах з розширенням docx і RTF. Після цього на пристрій завантажувалося шкідливе програмне забезпечення (ПО) FormBook. З його допомогою хакери отримували віддалений прихований контроль над зараженими комп'ютерами.

Для зараження достатньо було просто відкрити документ у режимі попереднього перегляду, зазначили представники Menlo Security. FormBook – тип шкідливого ПО для шпигунства. З його допомогою зловмисники можуть дізнатися поєднання клавіш для паролів, вкрасти вміст буфера обміну і т. д.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що фахівці компанії Mcafee Labs заявили, що оновлена версія сервісу WhatsApp Plus має небезпечний вірус. Хакери поширюють популярний додаток через соціальні мережі з допомогою реклами AdWorld.

Як стало відомо, жертвами хакерських атак стали близько мільйона юзерів відомого месенджера WhatsApp.

Експерти Mcafee Labs повідомили, що кібер-злочинці обіцяли користувачам доступ до новітніх смайлам, а також зміна інтерфейсу, переклад грошей і стеження за місцем знаходження співрозмовника.

WhatsAppPlus має шкідливий алгоритм Android/PUP.Riskware.Wtaspin.GB, який краде персональні дані, а саме: ім'я користувача, телефонний номер, смс-повідомлення та список контактів.

Шкідливий демонструє показ реклами, а при натисканні всі фінанси господаря мобільного пристрою опиняються на рахунках хакерів, повідомили в Mcafee Labs.