На території алеї слави, що розміщується у філії Національного військово-історичного музею України, 20 серпня відкрили бронзові погруддя Героям України Дмитру Майбороді та Костянтину Могилко.

Про це повідомляє видання Вінниця.info.

Почесну місію відкриття пам'ятних бюстів надали батькам та керівництву міста і області. Після церемонії вінничани зі сльозами на очах поклали квіти до підніжжя монументів.

У літак, який пілотував Дмитро Майборода, 14 липня минулого року в Краснодонському районі Луганської області влучила ворожа ракета класу "повітря-повітря". Офіцеру вдалося втримати ушкоджений літак у повітрі та відвести його від населених пунктів. Він разом з помічником командира екіпажу майором Дмитром Шкарбуном керував літаком до останньої миті. Це дало змогу іншим членам екіпажу врятуватися.

Читайте також: Попрощалися з бійцем, який підірвав себе і двох росіян

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Підполковник Костянтин Могилко загинув шостого червня в районі міста Слов'янськ. Бойовики збили військовий літак АН-30Б. В результаті героїчно загинула частина екіпажу літака. Серед них був і командир транспортної авіаційної ескадрильї "Блакитна стежка". Ціною власного життя він відвів літак за межі міста, а екіпажу скомандував аварійне покидання літака. Чотирьом членам екіпажу вдалося вистрибнути з парашутом.

Нагадаємо, пам'ятний знак загиблому під Іловайськом громадянину США Марку Паславському встановили у Києві на Аскольдовій могилі.