На технічній території авіаційних складів ракетного озброєння і боєприпасів Повітряних Сил Збройних Сил у Хмельницькій області пройшли пожежно-тактичні тренування з гасіння умовної пожежі. До них залучили територіальні підрозділі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Згідно з легендою навчань, пожежа виникла через загоряння сухої трави при виконанні газозварювальних робіт біля одного зі сховищ. Її не вдалося локалізувати через сильні пориви вітру і вона перекинулась на майданчик відкритого зберігання авіаційних засобів ураження.

Особовий склад почав евакуацію майна та техніки через загрозу перекидання вогню на сусідні майданчики зберігання. Спільними зусиллями бойових розрахунків, екіпажу пожежного танка та інженерної машини розгородження, пожежу вдалося локалізувати, нейтралізувати та ліквідувати.

Загалом у тренуваннях задіяли близько сотні військовослужбовців та рятувальників, і півтора десятка спеціальної автомобільної та інженерної техніки.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Командир частини полковник Микола Сандул зауважив, що питання організації належного рівня пожежної безпеки на складах, базах чи арсеналах є найголовнішим завданням.

Читайте також: В Житомирі молодь пройде "Школу виживання" (фото)

Начальник служби пожежної безпеки західного територіального відділу пожежної безпеки майор Вадим Дурдас підкреслив, що кожна військова частина має бути готовою на сьогодні до розвитку будь-яких надзвичайних подій, і пожежа — не є виключення.

За підсумками тренувань близько десяти військовослужбовців військової частини за майстерність і професіоналізм під час гасіння умовної пожежі отримали подяки і грамоти від начальника Хмельницького гарнізону.