Найбільша кількість людей, що не вірить в бога визначена на Слобожанщині та Донбасі.

Повідомляють данні соціологічного опитування фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

Так, згідно з результатами опитування, атеїстів найбільше на сході України. До таких себе віднесли 19% респондентів зі Слобожанщини та 17% з Донбасу.

Також, виявилось, що більшість мирян України відносить себе до Православної церкви Київського патріархату, про це свідчать 44% відповідей людей. На другому місці Православна церква Московського патріархату, до якої віднесли себе 21% мирян України. Далі йде Українська греко-католицька церква — 11%, та 8% є віруючими інших релігій.

Загальнонаціональне опитування було проведене Фондом спільно з соціологічною службою "Ukrainian Sociology Service". Всього опитано 4413 респондентів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Розробники проекту виокремили 11 історичних регіонів для опитування: Волинь, Галичина, Південний Захід, Поділля, Полісся, Центр, Слобожанщина, Нижнє Подніпров'я, Причорномор'я, Донбас та м. Київ. Опитування не проводилося в Луганській області та анексованому Криму.

Читайте також: Більше половини українців не відчувають реформ

Нагадаємо, що згідно з опитуванням більше половини жителів сходу позитивно ставляться до національної символіки.