81% українців назвали корупцію головним бар'єром для розвитку України. 70% вважають головною проблемою для розвитку війну на Сході, ще 69% - небажанням політичної еліти змінювати систему управління.

Цікаво, що наймолодша група з опитуваних назвали головним гальмом розвитку країни "пасивність самих громадян" (22%), а ось корупцію як головну проблему серед них вважає 75% опитаних.

"23% українців вважають, що повільне проведення реформ є однією з перешкод на шляху розвитку України, адже українці взагалі низько оцінюють проведення реформ в країні - 60% респондентів переконані, що в країні взагалі не стартувало проведення реформ", - зазначається в результатах опитування.

Читайте також: Українці назвали найважчий за період незалежності рік

Серед жителів Східного регіону (32%) більше тих, хто абсолютно не відчуває початку проведення реформ в країні, а істотно менше таких респондентів у Західному регіоні (17%). Серед жителів Києва більше частка тих, хто повністю згоден з тим, що в країні почався процес проведення реформ (5%).

Популярні новини зараз
Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Графіки відключення електроенергії на 25 червня Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів
Показати ще

Нагадаємо, що на початку вересня аналогічне опитування проводили Фонд Демократичної ініціативи та Центр Разумкова. Тоді думка українців розділилася на приблизно однакові три частини: 30% опитаних не вірили в успіх реформ взагалі, 32% ивсловили "певну надію", а 30% висловили підтримку і впевненість у тому, що реформи будуть успішними.