Користувачі мережі Facebook обговорюють будівництво нового туристичного центру на Подолі, проект якого розмістив у себе на сторінці один з користувачів.

В основному цікавляться авторством, ціною проекту і джерелом фінансування.

Згідно з проектом, на місці промислової зони вздовж Набережно-Хрещатицької вулиці автори реконструкції планують звести масштабний туристичний центр з виходом до Дніпра.

Для Подолу такий проект принесе глобальні зміни в частині повної реконструкції систем інфраструктури (заміна старих труб водопроводу, теплотраси, каналізації, прокладка лінії оптоволоконного зв'язку) і реставрації історичних фасадів будівель.

Поки немає інформації, чи буде фінансуватися будівництво за рахунок коштів київського міського бюджету.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Створення такої рекреаційної зони на Подолі могло б залучити тисячі туристів до столиці, а також створити додаткові робочі місця у сфері обслуговування. Крім того, Київ зможе отримати свою унікальну "перлину", поповнити міську казну, а жителі старовинного Подолу — затишне, комфортне і безпечне місце сімейного відпочинку.

Читайте також: Реформатори і експерти розповіли, як робити "гроші з повітря"

Відповідно до проекту, в плані заявлено будівництво зон відпочинку і спорту, дитячих майданчиків, пішохідної зони вздовж Дніпра, квартал ресторанчиків і обладнана станція для яхт і прогулянкових катерів. Зокрема кіноконцертний і готельний комплекси, арт-простір для молоді, спеціалізовані майданчики для скейтбордингу, паркуру та велосипедні треки, поля для ігрових видів спорту та міні-поле для гольфу.

На території, де зараз розташовані хлібокомбінат і старий вантажний порт, розмістяться і кілька павільйонів для музеїв і галерей. У зоні відпочинку можна буде зарядити гаджети і скористатися високошвидкісним Wi-Fi.