Перед вчорашнім матчем Туреччина-Ісландія підопічні Фатіха Теріма мали три варіанти розвитку подій: не потрапити на Євро взагалі, грати у стикових матчах або стати кращою третьою командою та вийти до турніру автоматично. Турками пощастило дуже сильно.

Цьогорічний відбір мав цікаве математичне нововведення. Пряму путівку до Франції отримувала краща команда з усіх третіх місць. Але при її виявленні не враховувались бали проти найгіршої команди у групі.

Таким чином туркам слід віддячити збірну Казахстану, яка обіграла Латвію та посіла п'яте місце у таблиці. Якщо цього не трапилось би, то на Євро стовідсотково зіграли б угорці.

Сам поєдинок у місті Конья закінчився перемогою турків з рахунком 1:0. Перше місце у групі А посіла Чехія, а друге Ісландія. Сенсацією став повний провал збірної Нідерландів - вони лише четверті.

Читайте також: Нідерланди сенсаційно пролетіли повз Євро-2016

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Доля збірної України з путівкою до Франції поки невідома, адже команда Фоменка зіграє стикові матчі за вихід на Євро.