У новій конфігурації уряду, ймовірно, не стане міністерства спорту.

Новину про ліквідацію Міністерства молоді та спорту поширив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, попутно закликаючи захищати спортсменів від "псевдореформаторів при владі", передає газета "Вєсті".

"Зараз вся система фінансування спорту і робота міністерства з федераціями налагоджені", - зазначає Бринзак, пояснюючи, чому саме не варто розформовувати держорган.

За словами президента ФБУ: "Багато українських спортсмени зараз шукають щастя за кордоном, а так розбіжаться і ті, що поки залишаються".

Крім того, згідно із заявою Бринзака, міністерство "допомагає оперативно вирішувати питання з обміном валюти", а також захищає від зайвого тиску фіскальних органів - КРУ, податкової.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"А так тепер незалежним федераціям доведеться відбиватися самим і розповідати, чому витратили на харчування 35 грн в день, а не 30", - нарікає глава Федерації біатлону України.

Читайте також: За 15 хвилин суд поновив регіонала в кріслі заступника міністра

Міністерство молоді та спорту, серед іншого, фінансує дитячі спортивні школи, і якщо його закриють, то ДЮСШ "перекинуть на обласні бюджети, яким вони не потрібні".

Як відомо, міністр Ігор Жданов запевнив, що в нинішньому Кабміні напередодні літньої Олімпіади-2016 від міністерства відмовлятися не збираються.