У холоднокровних, кровожерливих і нещадних акул знайшовся досить нешкідливий побратим. На узбережжі Атлантичного і Тихого океанів вчені зустріли найбільш незвичайний вид акули: ця істота поїдає не сусідів, а водорості.

Так, дослідники розповіли про малоголових молотів-риб, довжина яких тримається в межах метра, а вага - 10 кілограмів. Зазвичай вони харчуються молюсками і дрібними рибами, а рослини вживають як "вітамінів". Дивну звичку вчені вирішили перевірити і спеціально виростили певні водорості з вуглецем-13.

Дослідники годували спійманих напіввеганів молюсками і водоростями, в результаті експерименту стало ясно, що риби-молоти краще засвоюють корисні речовини з рослинної їжі і володіють потрібними для цього біохімічними та клітинними властивостями. За даними вчених, риби отримували до половини речовин, які містилися у водоростях. Спеціальний аналіз продемонстрував, що в морських рослинах присутні елементи, потрібні для того, щоб бути по-справжньому всеїдними акулами.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Нагадаємо, що загадкова планета Нібіру або Планета Х, знищить нас. Про дев'яту планету Сонячної системи ведуться суперечки вже дуже давно і, схоже, що вчені все-таки мають відповідь, дійсно поруч із Землею існує ця небезпека.

Вчені провели нові дослідження, у результаті яких було одержано доказ того, що в Сонячній системі дійсно існує дев'ята планета - легендарна і лякає багатьох людей Нібіру.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", сценарій знищення всього живого у Всесвіті вже написаний і людство чекає на страшний кінець. Про це розповіли вчені, додавши, що пропадуть навіть чорні діри, поглинувши все навколо.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що у небі над Одесою з'явився цікавий НЛО. Об'єкт нагадував дві тарілки, поставлені одна до іншої. За словами очевидця, неозброєним оком об'єкт не можна було розгледіти, а тільки через камеру телефону.