Тиждень, що минає, приніс землянам багато шокуючих новин. Спочатку вчені пригрозили наслідками супербурі на Сонці, яка здатна добряче "підсмажити" Землю та спровокувати збої в роботі техніки. А тепер з'явилась інформація про "промінь смерті", який, за розрахунками вчених, в змозі знищити 95% всіх живих істот на планеті.

Астрономи заявили, що до Сонячній системі на великій швидкості наближається "промінь смерті", який почав свій шлях з центру Всесвіту.

Як пише The Siver Post, початок новому "апокаліпсису" поклало злиття двох нейтронних зірок ще в серпні минулого року, що отримало назву GW170817. Це злиття породило потужний "феєрверк" з гравітаційних і електромагнітних хвиль, в тому числі гамма-променів, рентгенівських променів, видимого світла і радіохвиль.

І тепер промінь цього потоку мчить до Землі зі швидкістю, дуже близькою до швидкості світла.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Вчені запевняють, що якщо цей промінь наблизиться до нашої планети, то вб'є 95% всіх живих істот на ній. На думку астрономів, знамените Масове пермське вимирання, яке відбулося 250 мільйонів років тому, сталося якраз з аналогічної причини.

Єдина втіха полягає в тому, що промінь знаходиться на відстані 130 мільйонів світлових років. Ось тільки його гамма-випромінювання досягне Землі вже дуже скоро.

Однак наразі вчені не можуть оцінити ступінь загрози. Зараз дослідники ведуть підрахунки і оцінюють рівень ризику. Згодом вони зможуть оголосити, коли "промінь смерті" з'явиться в межах Чумацького Шляху і наскільки його траєкторія проходження виявиться близькою до нашої планети.

Нагадаємо, національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) попередило про найбільшу сонячну бурю за останні кілька років.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені вловили дуже дивні сигнали з космосу.

Також "Знай.ua" писав, на території США неозброєним оком можна було побачити містичну планету Нібіру, яку так бояться всі уфологи.