Фахівці відзначають, що виявлені сліди на Марсі - останки стародавнього океану, своїми розмірами рівного світовим океанам Землі.

Вся вода, як повідомляють фахівці, знаходилася в одному місці, що вкрай дивно.

Сама ж рідина в марсіанському океані, можливо, була схожа за хімічним складом з нашою, земною водою.

Вчені зробили припущення, що вода з долини Гіпаніс випарувалася приблизно 4 мільярди років тому. Існує теорія, що даний факт стався через зміщення траєкторії руху Марса навколо Сонця.

Швидше за все, на поверхні Марса є ще рідина, але з причини всіх змін вона могла переміститися в грунт.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

На майбутнє запланована висадка експедиції на поверхню планети для подальшого її вивчення.

Марс з давніх-давен приваблює багатьох вчених і астрологів. Може виявитися так, що ця планета буде вивчена краще світового океану.

Нагадаємо, раніше стало відомо, як буде виглядати колонізація Марсe. Відзначається, що простіше було б заселити Місяць, але більшу частину населення земної кулі манить Марс. Колонізувати червону планету планують вже у 2030-х роках.

Крім цього, Знай.UA розповідав про те, що результати аналізу ґрунту з Марса показали, що грунт на планеті м'який. Наголошується, що раніше кору Марса порівнювали з дном океану на Землі по щільності, проте, зараз з'ясувалося, що ґрунт поверхні Марса може виявитися пористим або просто складатися з більш легких елементів.

Також Знай.UA писав, що на Марсі знайшли сліди снігу. Відзначається, що техніка, встановлена на Марсі, зазначила похолодання, випадання частинок льоду з неба з тонких хмар, і їх залишки на поверхні планети. Також існує ймовірність, що сніг випадає з різною швидкістю в різних частинах Марса. Слід уточнити, що це вже не перше припущення про випадання крижаних опадів на планеті. Раніше техніка вже фіксувала подібне явище.