Біля села Лишт, яке знаходиться в південній частині столиці Єгипту Каїрі, група фахівців з університету штату Алабама (США) знайшла стародавнє кладовище. Вік місця, в якому багато століть тому ховали єгиптян, дорівнює приблизно 4 тисячам років. Поховання в ньому сталися під час епохи Середнього царства, яке завершилося приблизно в 1785 році до н. е. До того ж, місцевість знайома пірамідами декількох фараонів з 12 династії.

На даний момент експерти намагаються розшифрувати на стародавніх могильних каменях ієрогліфи, а до цього задокументували власне дослідження і створили 3D-карту стародавнього кладовища. Але, як повідомляє глава комплексу пірамід Аделя Окаші, дослідники, швидше за все, більше нічого не знайдуть, тому що більшу частину могил розграбували ще в давніх століттях.

За своїми масштабами кладовище виявилося одним з найбільших в Єгипті. А саме село Лишт лежить в 65 км від Каїра і його пірамідні комплекси не приваблюють туристів так, як, приміром, відомі піраміди в Гізі. Причиною є їх жалюгідний стан.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, раніше стало відомо про вражаючі факти щодо життя єгиптян у минулому, про яких мало що відомо до цього. Так, стало відомо про похоронні портрети, пиві в якості зарплати, дивні зачіски у дітей, ароматичні конуси для голови, эксгибиционизм танцюристів і сукні з голими грудьми.

Раніше Знай.UA писав про те, що знаходилося в розграбованих гробницях царів. Так, розповідається про таємниці смерті Івана Грозного, імператора Олександра Першого і багатьох інших.

Крім цього, Знай.UA розповідав, що знайдено ліки від раку. Вчені зробили акцент на активацію імунної системи, і вакцина спрацювала. Відзначається, що вже протягом поточного року вакцину перевірять на людях. Однак, завдяки новим лікам, вже вдалося вилікувати 97% щурів, у яких раніше були злоякісні пухлини. Засіб від хвороби не буде мати побічних ефектів і стане альтернативою хіміотерапії.