До Землі на величезній швидкості рухається великий астероід, який назвали SP1. Про це повідомляє NASA, передає Daily Express. Відоме космічне агентство в паніці.

Уточнюється, що космічне тіло летить зі швидкістю приблизно 60 000 кілометрів на годину. Це досить величезна швидкість, враховуючи розміри астероїда і розміри Землі.

Максимально наблизиться до Землі астероїд 3 жовтня. В цей день він буде знаходиться на відстані 5.87 мільйонів кілометрів, що за космічними мірками вважається нікчемним відстанню, і будь-яка похибка в траєкторії може змусити комету врізатися в Землю.

Повідомляється, що такого зіткнення астероїда з Землею викликало б катастрофічні наслідки. Небесне тіло за своїми розмірами може перевершує лондонський Біг Бен. Відомо, що цей астероїд був помічений 19 вересня і зарахований до фахівцями навколоземних об'єктів.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

“Навколоземні об'єкти — це астероїди і комети з орбітами, які знаходяться в межах 45 млн км від орбіти Землі, НАСА вивчає їх з 1970-х років”, — пояснюють в NASA.

При зіткненні з Землею, утворюється величезна воронка, знищуючи все живе в радіусі сотні кілометрів. У разі, якщо астероїд потрапить в океан, величезні хвилі зруйнують міста, які знаходяться на березі.

Варто відзначити, що деякі астероїди наближалися до Землі ще сильніше, проте із-за розмірів вони згоріли, увійшовши в атмосферу землі.

Нагадаємо, що користувачі нових iPhone запідозрили виробника в дивних махінаціях з камерою. Так користувачі вважають, що компанія оснастила селфи-камери iPhone XS і iPhone XS Max "режимом краси", який автоматично ретушує фотографії.

Як повідомляв портал Знай.uа, інженери Массачусетського технологічного інституту (США) створили робота Skinbot з присосками, здатними рухатися по шкірі людини.

Також портал Знай.uа писав, що користується популярністю месенджер WhatsApp, власником якого є Facebook, варто очікувати появи реклами. Така інформація стала відома від WABetaInfo в соцмережах.