У NASA вигадали, як продовжити подорож у космос. В аерокосмічному агентстві планують запустити роботизовану паливну місію. З її допомогою можна буде зберігати і перевозити кріогенне паливо.

Це допоможе збільшити термін служби космічних апаратів та забезпечити тривалість людської місії в космосі, повідомляє niked sience.ru.

Наголошується, що кріогенна рідина може стати потужним паливом і працювати як прискорювач, що дозволить ракетам долати гравітаційне тяжіння планетних тел. Також рідина може працювати в якості охолоджувача, що може продовжити термін служби космічного апарату.
Ще одна перевага кріогенної рідини в космосі - здатність мінімізувати кількість паливних апаратів, які необхідні для його транспортування з Землі. Це, в свою чергу, дозволить подорожувати далі в космос і на більш тривалі періоди.

Ще один тип кріогенної рідини - рідкий кисень — може допомогти астронавтам жити на інших планетах і проводити там тривалі дослідження.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Наголошується, що розщеплюючи на місяці водень і кисень можна одержати кріогенне паливо, а також, наприклад вуглекислий газ в атмосфері Марса, можна конвертувати в криогенну рідину.

Нагадаємо, Вимирання не уникнути: вчені пророкують людству довгий і болісний кінець

Як раніше повідомляв "Знай.иа" Еволюція пептидів, лікування раку, сексуальне насильство: за що дали Нобелівську премію в 2019 році

Премію миру отримали "хірург з пекла" Денис Муквеге, який працює в одній з найбідніших країн світу Конго і полонянка ИГИЛ, стала правозахисницею Надя Мурад. Формулювання Нобелівського комітету: за зусилля з припинення використання сексуального насильства в якості зброї війни і збройних конфліктів. Денис Муквеге - хірург, який працює у другій бідній країні в світі - Демократичній республіці Конго. До нього надходить дуже багато жінок і дітей із зґвалтуваннями. Муквеге вважається кращим у світі спеціалістом з дитячим гінекологічним травм і одним з кращих по відновленню генітальних каліцтв, викликаних груповим зґвалтуванням, у дорослих жінок.

ТакожЗнай.иа" писав, що Кесарів розтин: незабаром операції будуть проводити роботи