Здатність собак розпізнавати поганих людей отримала цілком наукове пояснення. Про це повідомляє Соцпортал.

Науковці переконані, що вся справа в адреналіні, а також в частішанні серцевого ритму. Собаки можуть тонко вловлювати і відчувати ці фактори, характерні для людей, котрі задумали щось погане, а також попереджати про небезпеку свого господаря.

"Виглядає неймовірно, але це факт — собаки дійсно вміють виявляти людей з нехорошими намірами, і це не якась чарівна здатність, а результат дивно потужного нюху собак, а також їх високої чутливості в цілому", - розповідають зарубіжні дослідники, перевіривши унікальні здібності собак за допомогою серії експериментів.

В рамках одного з досліджень науковці проаналізували поведінку собак, господарі яких робили вигляд, що потрапили в біду, і, відповідно, зверталися по допомогу до незнайомців.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Останні допомагали або не допомагали власникам чотириногих товаришів, а потім намагалися почастувати собак ласощами. Дивно, але собаки брали частування тільки з рук тих людей, які допомогли їх господарям.

"Нам вдалося довести, що собаки вміють практично миттєво зчитувати справжні наміри незнайомих людей. І це властивість, безумовно, є дуже корисним і таким, що заслуговує уваги", - підсумовують вчені.

Нагадаємо,Тигр зґвалтував і загриз козла на очах у відвідувачів з дітьми: Треш у ялтинському зоопарку.