Невакцинованим дітям заборонили відвідувати дитячі садки. Такий радикальний указ видали Міністерство освіти та науки спільно з МОЗ. Таким чином вакцинація стала обов'язковою на державному рівні, пише 24.

До таких дій відомства вдались через напружену епідемічну ситуацію з інфекційними хворобами протягом останніх 5 років.

Згідно з календарем щеплень, який опублікував МОЗ, дітей щеплюватимуть від туберкульозу (БЦЖ) 1 раз – на 3-5 добу життя. Ревакцинацію у 7 років робити більше не потрібно.

Окрім того, відтепер другу дозу вакцини проти гепатиту B дитина отримуватиме не в перший місяць життя, а в другий.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також в МОЗ рекомндують проводити ревакцинацію кожні 10 років від дифтерії і правця.

Вакцини від 10 небезпечних хвороб – гепатиту B, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, коклюшу, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи та епідемічного паротиту закуповує держава, тож щеплення можна зробити у поліклініці вашого міста.

Раніше передавалося, що у той час, поки українські лікарні заповнені хворими на кір та віспу, чиновники ухвалили рішення заборонити вакцину "Варилрікс". Відомо, що цей препарат призначено проти вітряної віспи.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Так, в повідомленні йдеться про вакцину серії 32050718, виробник готової лікарської форми "Глаксосміткляйн Байолоджикалз с. а.", Бельгія, пакувальник і контроль якості ТОВ "Сміткляйн Бічем-Біомед", Росія з маркуванням російською мовою.

З'явилася інформація, що вакцину ввезено на територію України з порушенням вимог законодавства.

Варто нагадати, що в Одеській міській інфекційній лікарні від кору померла однорічна дитина. Померлому хлопчику Дмитрику всього рік і три місяці. Наголошується, що це вже третій аналогічний випадок в Одесі з початку року, коли кір стала причиною смерті дитини.

Нагадаємо, клони допоможуть дерматологам лікувати грибок.

Як повідомляв Знай.uа вакцинації більше не буде: що зміниться для простих українців.

Знай.uа писав, вчені "прибили" тропічну інфекцію.