Коли в Помпеї проводилися розкопки на початку XX століття, досліджувачі зуміли знайти два тіла в обіймах.

Довго існувала думка, що знайдені тіла належали дівчатам, які обнялися перед катастрофою.

Але нові досліджування розбили цю теорію. Вчені довели, що тіла належали двом юнакам 18 і 20 років. Тіла були в незвичайній позі: голова одного з впиралася в груди іншого, а руки обвиті навколо тіла.

Мумії не були родичами

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За висновками генетичної експертизи, вони не були родичами. Досліджували висувають теорію, що ці юнаки могли бути парою. Це пояснює їхню позицію.

Нагадуємо: місто Помпеї в один день було цілком знищене через виверження вулкану Везувій. Це сталося в 79 році до нашої ери. Більша частина населення міста зуміла вберегтися від загибелі, так як вони бачили «відродження» вулкану. Проте вчені все ще знаходять тіла залишилися, які викликають багато питань.

Варто нагадати, що Амстердам - столиця і найбільше місто Нідерландів. За легендою, у 1275 році двоє рибалок, з волі божої уцілілих після шторму, заснували на березі річки Амстел рибальське поселення. Щорічний розлив річки зажадав зведення дамби, з цього почалося будівництво міста на воді. Так народилося місто свободи.

У мережі показали знімки 1900-го зроблені в Амстердамі. Вони опубліковані на сайті Polona.

Місто будувалося руками самих мешканців, які боролися за кожну ділянку землі, осушуючи її за допомогою каменів і привезеної землі.

Першим китом вибухового економічного зростання стала політика свобод. У країну ринули втомлені від інквізиторських методів влади інших країн вчені, художники, письменники, викладачі.

Нагадаємо, Таємниця найбільшою мармурової статуї в світі: як від Геркулеса залишилася лише рука

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Загадка каменів Іки: що намагалися розповісти нам стародавні цивілізації

Також Знай.ua" писав про те, що Носили всі валлійські модниці: колоритні знімки жінок XIX століття в традиційних капелюхах-попільничках