Фахівці з Університету Вуллонгонга розповіли про те, що відбувається перед смертю. Вони повідомили, що дуже мало людей прощаються з життям у супроводі з болісними симптомами.

Багато хто боїться смерті як процесу, пов'язаного з болем і різними стражданнями. Але австралійським вченим вдалося з'ясувати, що більшість людей помирають без болю. Вони розповіли про своє дослідження:

"Більше 85 відсотків пацієнтів, які отримують паліативну допомогу, не мають важких симптомів наступаючої смерті. Всупереч безлічі стереотипів та уявлень в останні дні або години свого життя люди досить рідко страждають від болю. Вони також відчувають менше неприємних симптомів, ніж під час розвитку своєї хвороби".

Згідно з отриманими даними, поширеними симптомами перед смертю є втрата апетиту і втома.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"13.3 відсотків пацієнтів перед смертю розповідали про сильний стрес через втому, 7.4 відсотки – про неприємні больові симптоми, 7.1 відсотки – про втрату апетиту", - повідомили австралійські вчені.

До супроводжуючих симптомів відносяться також безсоння, труднощі з диханням, проблеми з кишечником і нудота.

Вчені зіставили біологічний і хронологічний вік людини, що дозволило знайти тривожні ознаки. В американському Інституті Солка вчені розробили новий спосіб пророкування смерті. Для цього необхідно визначити різницю між біологічним і фактичним віком клітин людини.

Якщо різниця виявлялася значною, це сигналізувало про проблеми зі здоров'ям і пасивність деяких генів. Дослідження показало, що, якщо біологічний вік людини приблизно на 10 років більший за фактичний вік, існують серйозні відхилення, що небезпечно для організму.

Нагадаємо, вчені поставили жирну крапку у протистоянні чоловіків і жінок: хто розумніший

Як повідомляв Знай.ua, експерти назвали рік смерті туберкульозу. Небезпечна інфекція, яка вбиває 1,6 мільйонів чоловік в рік, може бути переможена назавжди

Також Знай.ua писав, що ампутації кінцівок замінять лікуванням водоростями