За словами вчених з Університету Буффало, неприродна доброзичливість і фальшиві посмішки на роботі змушують людей більше вживати алкоголю, на відміну від їх більш неcтриманих колег.

Про це пише Eurekalert.

В опитуванні взяли участь 1592 людини. Всі вони працюють у сферах, де доводиться багато працювати з людьми: це медсестри, касири, працівники call-цетрів і т. д.

У людей запитували, як часто на роботі їм доводиться зображати доброзичливість, пригнічуючи негативні емоції. Потім попросили згадати, скільки разів на тиждень і в яких кількостях вони вживають спиртне.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Remote file

Виявилося, що співробітники, які змушені посміхатися клієнтам протягом дня, замість того, щоб при необхідності висловлювати своє невдоволення, вживають у кілька разів більше алкоголю, ніж ті, хто доброзичливість не зображує. Вчені попереджають, що це може стати початком алкоголізму.

Більше всіх випивають люди з імпульсивним характером, який необхідно придушувати.

"Якщо людині важко дається стримування своїх емоцій на роботі, то коли він повертається додому, у нього просто не вистачає самоконтролю, щоб зупинитися після одного келиха", — говорить професор психології Алісія Грандей.

Наголошується, що більше всіх страждають працівники, які спілкуються з людьми один раз, наприклад, співробітники call-центрів або офіціанти. Найчастіше це молоді люди, які поки не можуть не реагувати на негатив.

Психологи запевняють, що вихід із ситуації є. Необхідно усвідомити, що емоційні зусилля неодмінно будуть винагороджені.

Нагадаємо, вчені з Пенсільванського університету виявили в ДНК людини різні комбінації генів, які окремо один від одного відповідають за пристрасть людини до випивки і розвиток алкоголізму.

Регулярне пияцтво є умовою формування залежності, проте через генетичні особливості цього може і не статися.

Нагадаємо, надмірне вживання алкоголю впливає на будову ДНК і посилює залежність до спиртних напоїв.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені Університету Індіани з'ясували що пиво викликає сильне звикання з усіх алкогольних напоїв.

"Знай.uа" писав, алкогольна та тютюнова залежність вважаються факторами ризику розвитку різних захворювань, включаючи, зокрема, хвороби життєво важливих органів і психічні розлади.