Загальновідомою вважається версія про те, що колись давно мавпа взяла в руки палицю, запустивши тим самим процес еволюції людини. Останнім часом набирає популярності інша гіпотеза:

"Людина може опустити палицю, яку колись взяла мавпа".

Йдеться про те, що людство цілком може перетворитися назад у мавп.

Еволюція

Британським вченим вдалося з'ясувати, що у сучасних людей все частіше почала зустрічатися додаткова кістка в коліні. Це невеликий відросток під назвою фабелла. Раніше ця кістка вважалася невід'ємною частиною скелетів первісних людей. Але завдяки еволюції вона практично повністю зникла. На початку ХХ століття фабелли зустрічалися приблизно в 11 відсотків жителів усієї планети. Сьогодні це число збільшилося до 35 відсотків. На думку медиків, люди все частіше звертаються за допомогою до фахівців через зайву кістку. Лікарі вважають, що вона впливає на дискомфорт у коліні і остеоартрит.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Багато вчених припустило, що виникнення фабелли викликане змінами в будові ноги. Ігри та гомілкові кістки почали більше навантажувати коліно. Йому знадобився додатковий упор. На думку інших фахівців, еволюція запустила зворотний процес. Людство досягло свого піку в розвитку, і почало повільно деградувати.

Фабелла

Природа контролює населення планети, щоб не допустити перенаселення. Раніше все було неймовірно просто: старий організм помирав, і з'являвся новий. Сучасні люди вивели медицину на новий, неймовірно високий рівень. Закони природи просто перестали працювати. У Середньовіччі люди зрідка проживали більше 50 років. А зараз тривалість життя збільшується. Земля почала страждати від перенаселення. Включився захисний механізм природи. Вже зросла кількість безплідних людей.

Наступний крок – перетворення людей назад у мавп. Не виключено, що у нащадків людства виростуть хвости. Але найважливіше – те, що деградуватиме і мозок людини. Природа забере медицину і науку, важливі знання з метою відновлення біологічної рівноваги. А з часом мавпа знову візьме палицю.

Людина і мавпа

Читайте також: секретна лабораторія прибульців зруйнувала теорію Дарвіна.

Портал "Знай.uа" писав, група вчених зібрала інформацію про спільноти шимпанзе, у яких виявлені незвичайні навички.

Нагадаємо, вчені розповіли про головні особливості еволюції тварин.