Забуваєте слова чи навіщо зайшли в кімнату? Це не завжди про вік, адже правильна їжа може зберегти ясний розум і пам’ять навіть у зрілості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДослідники з Colorado State University пояснили, як харчування впливає на мозок. У центрі уваги - два типи мислення - плинне (швидкість рішень, креативність) і кристалізоване (словниковий запас, досвід). З роками плинне мислення слабшає через втрату нейронів і запалення. Але антиоксиданти, омега-3 та вода можуть це сповільнити, пише Colorado State University.
Корисні продукти - чорниця, броколі, морква, шпинат, насіння. Вітаміни B6, B12, D підтримують мозкову активність. Омега-3 з лосося, горіхів чи льону зміцнює нейрони й знижує тривожність. Пийте воду - вона виводить токсини та насичує мозок киснем.
"Їжте райдугу" - додайте кольорові овочі. Не забувайте про авокадо, жирну рибу, насіння чіа. Сніданок має бути поживним - підійде вівсянка з ягодами й горіхами. Для перекусів обирайте яблуко з пастою чи жменю горіхів.
Пийте щогодини воду, додайте лимон або м’яту для смаку. Їжте супи й овочі, багаті на вологу - огірки, кабачки, кавун. Мозок також потребує руху, сну, задач і живого спілкування. Просте, але продумане харчування з віком стає справжнім суперсередником довготривалої ясності та енергії.
Раніше ми повідомляли, енергія, пребіотик та противірусні властивості: чому вчені рекомендують пити воду з медом вранці?
Чим замінити шкідливі продукти, щоб залишатися ситим та покращити здоров'я - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, достатньо з'їсти один на день: фрукт, який допомагає схуднути та зміцнює серце