Чи часто ви чули настанови батьків, що не слід надто швидко ковтати їжу, а потрібно ретельно та довго пережовувати? І цьому є наукове пояснення. Японські вчені довели, що люди, які швидко їдять, отримають з часом цілий букет недуг, у тому числі ожиріння.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це пише "Сегодня".
За словами дослідників, в людей, які не люблять розтягувати задоволення від прийому їжі в п’ять раз, частіше розвивається так званий метаболічний синдром. Сюди входять різні розлади, такі як підвищення цукру в крові, ожиріння, підвищення рівня холестерину та навіть діабет.
Ті люди, які їдять дуже швидко, просто не дозволяють своєму організму відчути стан насичення. В результаті вони частіше стикаються з переїданням. Повільний прийом їжі дає можливість відчути смак кожного шматочка, і це набагато корисніше для здоров'я, як показало дослідження за участю більше тисячі чоловік середнього віку.
Раніше дієтологи зі США провели дослідження, яке доводить, що люди з зайвою вагою, які їли повільно, насолоджувались кожним шматочком, худли в рази швидше. При цьому важливо не просто повільно їсти, а й дотримуватись певного етикету за столом.
Коли ви приймаєте їжу, не робіть це перед телевізором, комп’ютером , читаючи журнал тощо. Варто сконцентруватися саме на процесі харчування. Таким чином ви наситите організм значно швидше, а не проковтнете все автоматично і як результат – можете переїсти.
Прихильники так званого усвідомленого харчування, за 15 тижнів скинули в середньому два кілограми, а ті, хто не дотримувались порад дієтологів, втрачали не більше 300 грамів.
Дивіться, скільки людей страждають від переїдання
Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", любителям смачненького показали, що буде з людиною, якщо постійно їсти.