В Китаї вже як мінімум 1700 років готують і їдять медуз, додаючи їх в салати і супи. Для цього китайці використовують морських істот роду Rhizostomae (корнерот).

А от західна публіка досі не оцінила медуз, як страву. Вчені мають намір виправити це непорозуміння за допомогою нової технології обробки морських тварин - гастрофізіологи з Данії винайшли спосіб приготування медуз у вигляді чіпсів.

Китайці зазвичай подають медуз як устриць - живими, приправленими сіллю і спеціями, або маринованими в рідині, склад якої намагаються тримати в секреті.

Не знаючи точно, що відбувається з тканинами тіла медузи, коли вона потрапляє в маринад, гастрофізіологи вирішили з'ясувати все самостійно в лабораторії. Для цього вчені приготували медуз виду Aurelia aurita різними способами - власного авторства і запозиченими з китайської літератури.

Своє дослідження гастрофізіологи опублікували в журналі International Journal of Gastronomy and Food Science.

Популярні новини зараз
Українців обтяжать додатковою платіжкою: за що доведеться віддати до 1000 грн Україну накриє мокрим снігом: синоптикиня розповіла про швидке похолодання до -12, коли готувати шапки Світла не буде, а дітей відправлять додому: школи та садки готуються закривати Картку заморозять навіть за легальні перекази: банки посилили правила
Показати ще

Виявилося, що найпоживніші страви виходять з медуз, вимочених в 96%-ому спирті і потім висушених. Цей продукт нагадує чіпси — він теж хрумтить і легко ламається. Але, на відміну від картопляних і кукурудзяних чіпсів, у сушених медузах зовсім немає жиру і дуже мало солі, зате багато білка.

З огляду на користь цього продукту, вчені планують масово розповсюдити цей спосіб приготовування медуз, починаючи з Данії, а потім привчити до таких чіпсів і решту людства.

Як повідомляв портал "Знай.ua", італійські вчені наткнунились на дивовижну медузу, яка здатна повертати собі юність.