В Китаї вже як мінімум 1700 років готують і їдять медуз, додаючи їх в салати і супи. Для цього китайці використовують морських істот роду Rhizostomae (корнерот).

А от західна публіка досі не оцінила медуз, як страву. Вчені мають намір виправити це непорозуміння за допомогою нової технології обробки морських тварин - гастрофізіологи з Данії винайшли спосіб приготування медуз у вигляді чіпсів.

Китайці зазвичай подають медуз як устриць - живими, приправленими сіллю і спеціями, або маринованими в рідині, склад якої намагаються тримати в секреті.

Не знаючи точно, що відбувається з тканинами тіла медузи, коли вона потрапляє в маринад, гастрофізіологи вирішили з'ясувати все самостійно в лабораторії. Для цього вчені приготували медуз виду Aurelia aurita різними способами - власного авторства і запозиченими з китайської літератури.

Своє дослідження гастрофізіологи опублікували в журналі International Journal of Gastronomy and Food Science.

Популярні новини зараз

Українці зможуть купувати дешеву гречку, цукор, муку, олію і не тільки? У Раді зареєстрували новий законопроект

"Паскудить в лісі?": чоловік показав відео, на якому зняв снігову людину. Мурашки по шкірі

Сумна Ксенія Мішина розповіла про свій стан після відносин з Олександром Еллертом: "Можна злетіти з котушок"

Касирка в АТБ "надурила" українку на 60 гривень і не помітила проблему: "На*бала і образилася"

Показати ще

Виявилося, що найпоживніші страви виходять з медуз, вимочених в 96%-ому спирті і потім висушених. Цей продукт нагадує чіпси — він теж хрумтить і легко ламається. Але, на відміну від картопляних і кукурудзяних чіпсів, у сушених медузах зовсім немає жиру і дуже мало солі, зате багато білка.

З огляду на користь цього продукту, вчені планують масово розповсюдити цей спосіб приготовування медуз, починаючи з Данії, а потім привчити до таких чіпсів і решту людства.

Як повідомляв портал "Знай.ua", італійські вчені наткнунились на дивовижну медузу, яка здатна повертати собі юність.