Наука останнім часом все частіше перевертає звичні уявлення про "шкідливих" і "корисних" продуктах. Як чергового прикладу наведемо свиняче сало.

Про це повідомляє "Телеграф".

Відзначається, що склад продукту досконало вивчили експерти Мюнхенського університету. Під час досліду вони визначили, що сало містить арахідонову кислоту, яка входить до складу життєво необхідного вітаміну F.

Крім того кислоти, які містяться у салі, мають жовчогінну дію і сприяють утворенню в печінці "хорошого" холестерину і розщепленню «поганого».

У салі також міститься мононенасичена олеїнова кислота, яка захищає печінку і нирки від продуктів окислення, до того ж вона перешкоджає розвитку атеросклерозу.

Популярні новини зараз
В "Укренерго" зробили заяву про відключення світла взимку Школи на межі: директорка розповіла про загрозливу тенденцію Терміни обмежені: що потрібно зробити пенсіонерам, щоб не втратити гроші До школи у суботу: дітлахам впровадили 6-денний навчальний тиждень
Показати ще

У свою чергу токсикологи з Вищої медичної школи Торонто теж вивчили мікробіологічний склад сала і встановили, що воно сприяє виведенню з організму отруйних речовин, зокрема радіонуклідів.

Журналісти з'ясували, чим так корисне сало.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що чоловік помірявся силою та інтелектом зі свинею.