Сьогодні здоровий спосіб життя популярний як ніколи. Кожен поважаючий себе людина намагається виключити шкідливу їжу зі свого раціону і активно цікавиться інформацією про здорове харчування.

Про це повідомляє healthinfo.ua.

Кукурудзяні пластівці

На цей продукт багато хто намагається схуднути, проте досить поцікавитися технологією його виробництва, щоб переконатися в безнадії цього прагнення. По-перше, пластівці виготовляються зовсім не їх цільної кукурудзи, а з кукурудзяного борошна. Для цього зерна очищають від оболонки і зародка і подрібнюють в порошок. За складом такий продукт близький до пшеничного борошна вищого гатунку, тобто це чистий крохмаль, позбавлений будь-яких вітамінів і мінералів.

Мюслі

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Ще один варіант швидкого сніданку, в корисності якого мало хто сумнівається. Однак, якщо мова йде про мюслі з магазину, то шкоди для здоров'я і фігури від них буде більше, ніж користі. Виробники нерідко покращують смак свого продукту за допомогою цукру і штучних добавок, а також покривають сухофрукти і горіхи жиром для кращого зберігання. До того ж сухофрукти нерідко заміняють цукатами, які містять величезну кількість цукру і штучних барвників.

Спортивні батончики

Бувають декількох видів - енергетичні, протеїнові, батончики для схуднення. В першу чергу відмітаємо третій варіант: схуднути на продукті з калорійністю близько 350 ккал на 100 г просто нереально. Навіть якщо вам вдасться знайти батончик з меншою калорійністю, через невеликий обсяг насититися надовго їм все одно не вийде. Якщо ви не плануєте морити себе голодом, то нормально поїсти все одно доведеться, і вживання даного продукту втратить будь-який сенс.

Солодощі на фруктозі

Фруктоза - це цукор з фруктів, який при вживанні в складі цілісних плодів не становить загрози для здоров'я. Але у відповідь на прагнення людей мінімізувати рафінований цукор в своєму раціоні, виробники все частіше стали замінювати його на фруктозу.

Такі продукти можуть бути корисні, але далеко не для всіх. Фруктоза рекомендується діабетикам, тому що для її засвоєння не потрібно вироблення інсуліну. Але здоровій людині така заміна ні до чого, тим більше що фруктоза має нехорошу властивість безпосередньо трансформуватися в жирові відкладення.

Знежирені молочні продукти

Напис "0% жирності" на упаковці йогурту або сирка виглядає заманливо для людини, яка хоче скинути зайву вагу. Однак відсутність жирів виробникам доводиться компенсувати великою кількістю цукру і підсилювачів смаку, тому що знежирений продукт без добавок настільки прісний, що другий раз купувати ви б його точно не стали.

Чорний хліб

Великою помилкою є те, що якщо хліб не білий, то він корисний. Але виріб з білого борошна досить легко перетворити за допомогою барвників. Та й чорний хліб природного кольору з житнього борошна вищого гатунку буде не набагато корисніше пшеничного.

Тому обов'язково читайте етикетки на хлібобулочних виробах. Замість борошна вищого сорту, на першому місці в складі корисного.

Цікаві властивості та користь продуктів харчування.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, як правильно їсти у ресторанах та не погладшати.