Імените британське видання The Guardian склало список ста найкращих пісень 2018 року, до яких увійшли композиції як відомих зірок, так і новачків своєї справи. Список склали на основі опитування 50-ти музичних критиків, які назвали лідера у престижному рейтингу.

Ним став американський виконавець і актор Дональд Гловер (сценічне ім’я Childish Gambino) зі своїм синглом This is America, який з'явився у травні. З моменту публікації на YouTube його переглянуло майже 450 мільйонів разів.

Пісня This Is America, яка сколихнула музичний світ, розповідає про проблеми темношкірих, насильства, жорстокості поліції та легкої доступності зброї. Сингл одразу посів першу сходинку щотижневого списку з сотні найпопулярніших хітів у США — Billboard Hot 100, який публікує журнал Billboard.

У серпні цього року на врученні нагород MTV Video Music Awards 2018 Дональда Гловера за пісню This is America було номіновано 7 разів у різних категоріях. І в двох з них він став номінантом – "Найкраще відео з соціальним посилом" і "Найкраща режисура" (режисер Hiro Murai).

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Друге місце зайняла композиція Make Me Feel виконавиці Жанель Моне. Сингл, випущений в лютому 2018-го року, був також визнаний "гімном бісексуалів".

Третю сходинку посіла американська поп-виконавиця Аріана Гранде з композицією No Tears Left to Cry. Це перший сингл, який Гранде випустила після теракту в Манчестері, який стався після її концерту в травні 2017 року. Тоді загинуло 22 людини.

ТОП-10 пісень 2018 року за версією The Guardian:

1. Childish Gambino – This Is America

2. Janelle Monáe – Make Me Feel

3. Ariana Grande – no tears left to cry

4. Robyn – Honey: дивітьсяь відео:

5. Christine and the Queens – Girlfriend

6. Ariana Grande – thank u, next

7. Let's Eat Grandma – Hot Pink

8. Robyn – Missing U

9. Cardi B, Bad Bunny & J Balvin – I Like It: дивітьсяь відео:

10. The 1975 – Love It If We Made It