Останню роботу Бенксі "Season's Greetings", яка напередодні Різдва з'явилася на гаражі у валлійському місті Порт-Толбот, продали за шестизначну суму. Про це повідомляє BBC News.

"Власник гаража - місцевий житель на ім'я Ян Льюїс. Чоловік розповів, що той факт, що йому вдалося продати графіті Бенксі, став для нього великим полегшенням. Протягом декількох тижнів подивитися на роботу вуличного художника в гараж прийшли понад 20 000 осіб", - йдеться в повідомленні.

ВВажають, що роботу придбав Джон Брендлер, власник галереї Brandler Galleries. За його словами, робота обійшлася йому в "більш 100 тисяч фунтів стерлінгів". Брендлер каже, що роботу Бенксі незабаром перенесуть в інше місце, але вона буде залишатися в Порт-Толбот принаймні протягом найближчих двох-трьох років.

Додають, що це було умовою продавця, який наполягав на тому, щоб графіті не вивозили з міста. За словами нового власника, Льюїс навіть відмовився від вигідніших пропозицій - все для того, щоб твір Бенксі ще деякий час змушувало туристів приїжджати в Порт-Толбот.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Господар гаража уточнив, що передасть покупцеві лише частини стін гаража з графіті, а сам гараж потім відновить. Але на те, що Бенксі сюди знову повернеться, Льюїс, звичайно, не розраховує.

Зазначимо, що графіті "Season's Greetings" – композиція з двох малюнків на різних стінах гаража. На одній стіні зображена дитина з санчатами, яка, як здається, ловить ротом сніг. Проте варто зазирнути за кут – і там можна побачити смітник у вогні. Стає зрозуміло, що дитина стоїт не під снігом, а попелом від вогню у контейнері

Раніше закордонні журналісти припустили, що "різдвяна" робота Бенксі має політичний контекст, оскільки влітку 2018-го багато им пилом від сталеливарних заводів. Ймовірно, це могло послужити сюжетом для зображення,