Драма "Додому" Нарімана Алієва була обрана українським оскарівським комітетом у якості національного претендента на премію "Оскар" за найкращий міжнародний повнометражний фільм.

У конкурсній програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю відбулася світова прем'єра української стрічки. Фільм "Додому" вийде у широкий український прокат 7 листопада.

Кадри із фільму Додому

За сюжетом після анексії Криму два сини кримського татарина Мустафи поїхали до Києва. Згодом у чоловіка помирає первісток. Батько приїжджає в Київ, щоб повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині згідно з мусульманськими традиціями.

Кадри із фільму Додому

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

В Україні фільм було вперше показано в рамках міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю. Там драма "Додому" виборола Гран-прі – "Золотого дюка", який присуджується за результатами глядацького голосування.

Кадри із фільму Додому

У фільмі знімалися Ахтем Сеітаблаєв, Ремзі Білялов, режисер стрічки - Наріман Алієв.

Наразі стрічка претендує на номінацію Європейської кіноакадемії. "Додому" буде змагатися із 50-ма іншими європейськими фільмами.

Нагадаємо, раніше повідомили, що 10 жовтня в Україні стартує щорічний фестиваль "Нове німецьке кіно"

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Оскарі відбулася прем'єра "Ти вмієш зберігати секрети?"

Також "Знай.ua" писав, що ведуча програми "Жди меня" зістрибнула з дев’ятого поверху