Тварин, які зараз перебувають на балансі держави, а точніше в державних цирках, збираються відправити у заповідники, зоопарки або інші притулки. Про це повідомили в прес-службі Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища. У відомстві заявили, що тварини не повинні жити в цирках.

Повідомляється, що відповідне міністерство бере участь у робочій групі, яка буде займатися вилученням тварин з державних цирків і передачі їх в спеціальні установи – зоопарки, заповідники, реабілітаційні центри та інше. Зокрема, в цю комісію увійде заступниця міністра Ірина Ставчук. Варто зазначити, що у зв'язку з припиненням повноважень минулої Верховної ради, законопроект щодо заборони тварин у цирках, був відкликаний. У теж час, в деяких українських містах вже діє заборона на експлуатацію тварин у гастролюючих цирках.

Тварини в цирку, realist.online
Тварини в цирку, realist.online

Нагадаємо, дніпряни повстали проти скандального цирку братів Гертнер.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що на польському кордоні тиждень "маринують" тигрів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також портал "Знай.иа" писав, що у Києві популярний ТЦ зганьбився через папуг.