Повне ім'я канадо-американського актора – Джеймс Юджин Керрі, але для простоти він змінив своє ім'я на Джим Керрі. З самого дитинства Керрі захоплювався кривлянням і веселив однокласників.

Кері народився 17 січня 1962 року в місті Ньюмаркет в Канаді. Актор виріс у католицькій сім'ї зі старшими сестрами Пет та Ритою, і старшим братом Джоном. Родина була дуже бідною, але творчою. Щоб якось поліпшити своє фінансове становище, діти допомагали батькам, як могли і бралися за будь-яку роботу. Був такий період, коли сім'я жила майже на вулиці, в автофургоні "Фольксваген".

Джим Керрі, фото: imdb
Джим Керрі, фото: imdb

Мама Джима Керрі була співачкою, а тато грав на саксофоні. З часом сім'я змогла переїхати в Берлінгтон, де Джим закінчив школу і пішов працювати на сталеливарному заводі Дофаско. Оскільки хлопець з дитинства займався пародіюванням, у 15 років його привели в комедійний клуб, але його виступ виявився провальним. А через два роки Керрі успішно виступив у цьому ж закладі.

Його кар'єра пішла вгору і на початку 1980-х переїхав в Лос-Анджелес. Там Джим став виступати в клубі "Комедійний магазин" та зніматися на телебаченні в різних пародійних шоу. Про нього вже тоді почали писати в журналах, як про одного з кращих молодих американських пародистів. У створенні образу Керрі опирався на свого кумира Джеррі Льюїса.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Маска", кадр із фільму
"Маска", кадр із фільму

Першу головну роль у кіно Керрі отримав у 23 роки у фільмі "Одного разу вкушений" (1985), але критики фільм не оцінили. У 1983 році у Керрі відбувся акторський дебют у фільмі "Гумове обличчя" режисера Глена Салзмана. З цього часу він почав зніматися в безліч фільмах і телепередачах, таких як: "Всі в доброму смаку", "Гора Куппера", "Пеггі Сью виходить заміж" та інші.

У 1991 році Керрі зробив своє перше шоу "Неприродний акт Джима Керрі", яке посвятив своїй померлій матері. Через 3 роки він знявся у фільмі "Маска", завдяки якому про Джима Керрі дізнався весь світ.

ТОП-15 фільмів з Джимом Керрі:

  1. "Маска" - 1994
  2. "Брюс Всемогутній" - 2003
  3. "Шоу Трумана" - 1998
  4. "Рокове число 23" - 2007
  5. "Завжди говори "Так"" - 2008
  6. "Пінгвіни містера Поппера" - 2011
  7. "Брехун, брехун" - 1997
  8. "Людина на Місяці" - 1999
  9. "Вічне сяйво чистого розуму" - 2004
  10. "Аферисти Дік і Джейн" - 2005
  11. "Я, знову я та Ірен" - 2000
  12. "Мажестик" - 2001
  13. "Тупий і ще тупіший" - 1994
  14. "Ейс Вентура: розшук домашніх тварин" - 1993
  15. "Лемоні Снікет: 33 нещастя" - 2004

"Брюс Всемогутній", кадр із фільму
"Брюс Всемогутній", кадр із фільму

Джим Керрі, фото: imdb
Джим Керрі, фото: imdb

Джим Керрі, фото: imdb
Джим Керрі, фото: imdb

Джим Керрі, фото: imdb
Джим Керрі, фото: imdb

Нагадаємо, Мелу Гібсону – 64: найкращі фільми голлівудського актора для зимових вечорів

Як повідомляв портал "Знай.ua", карикатура на Зеленського і Трампа вийшла з-під пера Джима Керрі: "Пропозиція, від якої неможливо відмовитися"

Також "Знай.ua" писав, брутальні дідусі: 13 зіркових красенів, які зламали стереотипи про чоловіків