Відомі мандрівники Дмитро Комаров і Олександр Дмитрієв після експедиції в Китай повернулися в Україну і анонсували новий сезон шоу "Світ навиворіт", прем'єра якого відбудеться на каналі "1+1" сьогодні о 22:45.

"Нашим звичайним транспортом були потяги, які їдуть зі швидкістю 350 кілометрів на годину. І це звичайний транспорт, який з'єднує між собою всі міста. Для нас тисяча кілометрів – це була відстань, яка зникає через дві-три години. Також випробували на собі потяг, який рухається за допомогою магнітної левітації зі швидкістю 431 км на годину. Він буквально летить над землею і проїжджає 29 кілометрів за 7 хв. Він з'явився ще в 2000-х роках, і це для них не ноу-хау. Там дуже багато всього високотехнологічного, але при цьому китайці дуже зберігають свої багатовікові традиції", - розповів Дмитро Комаров у студії "Сніданку з 1+1".

Дмитро Комаров і Олександр Дмитрієв в Китаї
Дмитро Комаров і Олександр Дмитрієв в Китаї

На тлі останніх новин про новий коронавірус фанати "Світу навиворіт" почали турбуватися з приводу експедиції команди в Китай. Але Олександр і Дмитро запевнили, що повернулися в Україну ще до початку епідемії.

"Я зараз на зв'язку з усіма друзями з Китаю. Мої знайомі кажуть, що українцям взагалі нема чого хвилюватися, бо Ухань поки закритий. Для того, щоб вірус з'явився в Україні, в Ухані хтось повинен побути у фізичному контакті з інфікованою особою, інфікуватися і привезти його сюди. Але це малоймовірно. Тому я думаю, ми можемо бути спокійними і просто вести здоровий спосіб життя", - заспокоїв Комаров.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

За його словами, частина нового сезону буде присвячена незвичайним ринкам народної медицини в Китаї.

Дмитро Комаров на китайському ринку
Дмитро Комаров на китайському ринку

"Це гігантські квартали, цілі гіпермаркети китайської медицини: 7 поверхів, десятки тисяч квадратних метрів площі. Уявіть найбільший гіпермаркет в Україні, і це буде набагато більше. Там можна купити різні коріння, трави, засушені цілющі речовини, у тому числі змій", - поділився телеведучий.

Уже за традицією, деякі процедури і методи китайської медицини Дмитро спробував на собі. Зокрема, лікував головний біль ароматичними паличками, а стрес – чотками з Шаоліня. Чотки стали подарунком від головного лікаря монастиря в Шаоліні, і Комарів досі продовжує носити їх як засіб від стресу.

Дмитро Комаров в монастирі Шаолінь
Дмитро Комаров в монастирі Шаолінь

Нагадаємо, 11 грудня програма "Світ навиворіт" відсвяткувала 9 років.

Як повідомляв портал Знай.uа, дружина Комарова Олександра Кучеренко поділилася подробицями про поїздку в Китай.

Також портал Знай.uа писав, що Дмитро Комаров запускає в масове виробництво власну м'яку іграшку.