Телеканал ICTV готує прем'єру четвертого сезону популярного серіалу "Нюхач" про детектива із надчутливим нюхом. Стрічка вважається однією з найуспішніших в історії українського телебачення і однією з найдорожчих у виробництві. Зйомки однієї серії "Нюхача" досягали рекордних для українського кіно 500 тисяч доларів.

Слідом за всенародним визнанням прийшла світова слава. Права на показ серій були продані на більш ніж 60 територій світу, до того ж "Нюхач" став першим українським серіалом, який купив світовий сервіс відеоконтенту Netflix.

Кадр із серіалу "Нюхач"
Кадр із серіалу "Нюхач"

У центрі сюжету – людина зі надчутливим нюхом, яка допомагає поліції розкривати найбезнадійніші злочини. У нього немає імені, тільки прізвисько – Нюхач (Кирило Кяро). Завдяки своєму незвичайному дару він може в першу ж хвилину знайомства розповісти про будь-яку людину абсолютно все.

Три сезони Нюхач разом зі своїм другом – детективом Віктором Лебедєвим – розслідував заплутані справи і розгадував таємниці. За словами творців серіалу, в новому сезоні герої наблизяться до головної розгадки історії – дізнаються, звідки у Нюхача з'явився супернюх.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Кадр із серіалу "Нюхач"
Кадр із серіалу "Нюхач"

Режисер і сценарист "Нюхача" Артем Литвиненко поділився зі Знай.uа деталями про новий сезон.

"Нюхачу доведеться розібратися з тим, як "працює" його ніс, зрозуміти, чому у нього з'явилася ця надздібность. Для цього йому доведеться заново пережити деякі моменти зі свого минулого, далеко не найприємніші. До того ж, третій сезон закінчився тим, що другий головний герой Віктор звільнився із СБР, захотів стати зразковим чоловіком і батьком - подивимося, як у нього це вийшло", - зазначив Литвиненко.

Автор зізнався, що для нового сезону хотіли створити антигероя Нюхачу, який би теж володів якимось неймовірним даром, але від ідеї відмовилися.

"Вирішили, що плодити нюхачів не варто (посміхається - ред.). Наш головний герой думає, що завжди прав і регулярно про це заявляє, а насправді він помиляється і нерідко. Прямих конкурентів у нього і немає, зате були досить серйозні супротивники, і в деяких сезонах вони навіть перевершують Нюхача у силі. Наприклад, у першому сезоні його ворог маскував запахи, збиваючи його зі сліду. У четвертому сезоні наш герой буде досліджувати своє минуле, в якому сталося щось дуже погане, а противник буде йому заважати все з'ясувати", - розповів режисер.

Кадр із серіалу "Нюхач"
Кадр із серіалу "Нюхач"

Кадр із серіалу "Нюхач"
Кадр із серіалу "Нюхач"

Кадр із серіалу "Нюхач"
Кадр із серіалу "Нюхач"

Вперше "Нюхач" вийшов на екрани в 2013 році. Перша серія відразу зібрала мільйонні перегляди на різних майданчиках і схвальні відгуки від глядачів.

В ролях: Кирило Кяро, Іван Оганесян, Агне Грудите, Марія Аніканова, Ніна Гогаева.

Прем'єра 4 сезону серіалу "Нюхач" відбудеться 10 березня о 21:30 на ICTV.

Додамо, що серії знімали в столицях Естонії та України. З київських локацій в кадрі з'явиться Національний парк "Межигір'я" і столичний цирк. В одному з п'ятизіркових готелів на Подолі знімали епізод про більярдний турнір.

Також команді "Нюхача" вдалося познімати в Палаці дитинства та юнацтва (колишній Будинок піонерів), де до цього не вдавалося побувати жодній знімальній групи.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв про майбутню прем'єру першого в історії студії "Квартал 95" кримінального детективу під назвою "Мишоловка для кота". Актору Дмитру Суржикову в 12-серійному серіалі дісталася роль журналіста Андрія Морозова.

Крім того, співвласник "Кварталу 95" Борис Шефір розповів в інтерв'ю Знай.uа про те, як зміни в країні позначилися на роботу студії і що нового готує "Квартал" в цьому році.

Також Знай.uа повідомляв, що з 27 лютого в український прокат вийшла військова драма "Черкаси" про морський тральщик, який під час анексії Криму на початку 2014 року був заблокований російськими судами в озері Донузлав. Читайте, як пройшла прем'єра фільму в Києві.