Гурт Фіолет зняв соціальне відео на перший сингл з майбутнього альбому — «Слово даю». Це історія про дитинство героя, який приїздить в рідне місто і зустрічається зі своїми дитячими проблемами, страхами та розчаруваннями. Зйомки проходили в Києві протягом двох днів на кількох локаціях: спортивних манежах КНТЕУ, залізничному вокзалі, двориках Солом’янки, станції метро «Осокорки». Головні ролі у відео зіграли Сергій Мартинюк, фронтмен гурту, та його молодший брат Богдан. Таке рішення є не випадковим — сюжет перегукується з особистим досвідом, який Сергій отримав в дитинстві й про який лише зараз зважився розповісти, щоб допомогти іншим.

Фізичне та психологічне насильство у сім’ях — одна з найпоширеніших проблем, які часто замовчуються в українському суспільстві. Його жертвами стають як дорослі українці, так і малі діти, котрі отримують глибокі психологічні, а часто - і фізичні травми. Згідно зі статистичними даними, в Україні свідками або жертвами домашнього насильства стають щороку від 1 до 3 млн дітей. Далеко не всі знають, що робити у випадку насильства, ще менше роблять, а що стосується дітей, ні про які скарги в поліцію чи соціальні служби в тотальній більшості випадків мова навіть не йде. Діти шукають розради у вулиці, шкідливих звичках і асоціальній поведінці. Часто замикаються в собі, не наважуючись поділитися зі світом своїми страхами та травмами.

“За той час, поки я в темі по розшуку дітей, по розшуку тих, хто втік з дому, я можу назвати кілька причин, які штовхають дитину на це, однак як мінімум одна з них - це нерозуміння батьків. Нерозуміння того, що відбувається, чому відбувається і як відбувається вдома. Діти по своїй натурі максималісти. Вони хочуть все швидко і зараз. Часом не розуміють, що дорослі тимчасово чи в силу якихось причин чогось не можуть їм дати й тому йдуть з дому. Хтось біжить на море, хтось хоче з друзями погуляти більше, хтось не вважає, що школа - це те, що він має тримати у сфері своєї уваги.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Головне, коли знаходиш дитину, що втекла з дому, донести їй, що попри все, батьки її люблять. Звісно, є варіанти коли ситуації дійсно патові, коли є насилля над дітьми - чи то моральне, чи то фізичне, тоді потрібно втручатися державним службам і реагувати на це. А так, я взагалі певен, що в будь-якому випадку дитині краще вдома, аніж на вулиці з друзями чи в мандрах невідомо де. Тому що вулиця дуже швидко робить з дитини інваліда або духовного, або фізичного”, - Руслан Горовий, журналіст, засновник проєкту “Служба розшуку дітей”.

Група "Фіолет", фото: прес-служба групи
Група "Фіолет", фото: прес-служба групи

«В новому кліпі ми хочемо зачепити тему дітей, не спроможних знайти прихисток в рідних стінах і вимушених шукати його поза ними. Хтось викарабкується з-під гніту насильства, реалізовуючи свої творчі потенціали чи кар’єрні історії, а багато хто так і лишається на решту життя людиною зі скривдженою дитиною всередині себе.

За цифрами статистики стоять реальні, живі люди зі своїми історіями та травмами. Мабуть, кожний з нас має подібний досвід або принаймні був свідком жорстокої поведінки… Хочу допомогти іншим. Тому і вирішив поділитись своєю історією», — Сергій Мартинюк.

Група "Фіолет", фото: прес-служба групи
Група "Фіолет", фото: прес-служба групи

Режисер-оператор: Валерій та Анна Стратюк

Ідея: Сергій Мартинюк

Головний герой: Богдан Носенко

Підлітки: Павліна Кучерова, Дмитро Пономаренко, Олександр Марченко - кіношкола “Не по-детски”, Бик Любомир, Сергій Андрєєв, Богдан Шпак, Тимофій Шпак.

Гример: Ганна Ландіна

ПРО ГУРТ

Фіолет - одна з найпопулярніших концертуючих поп-рок команд останнього десятиріччя в Україні. Зі своєю активною музичною, громадянською та культурною діяльністю Фіолет вже складно назвати просто знаним поп-рок гуртом. Пройшовши тисячі концертних, турових і фестивальних виступів, вони стали командою, яка виховує нове покоління культурної молоді. До їхньої думки прислухаються, їх громадянська позиція надихає, під їхню глибоку чоловічу лірику одружуються та кохаються. Фіолет - амбіційні, досвідчені і завжди відверті.

Група "Фіолет", фото: прес-служба групи
Група "Фіолет", фото: прес-служба групи

У планах гурту - виступи на концертах та фестивалях, найближчі з яких - в Одесі, 30 липня та на Бандерштаті, 8 серпня. Також йде робота над акустичним туром Україною. А у Сергія Мартинюка 1 вересня виходить нова книжка.

Слідкуйте за новинами гурту у соцмережах:

https://www.youtube.com/user/Fioletstyle?ucbcb=1

https://www.facebook.com/fioletband/

https://www.instagram.com/fiolet_band/

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Потап змусив рухати попами клоунів, студенток і моделей, куди там Балану зі своєю "Chika Bomb".

Як повідомляв Знай. ua, Потап отримав ляпаса і перетворився на прекрасну акулу.

Також Знай. ua писав, що син Повалій почав співати, але даремно, назвали геєм і вигнали з України.