Український музикант, ексучасник гурту "Тартак" Олександр Положинський відмовився від ордена "За заслуги", яким його нагородив Володимир Зеленський 24 серпня.

Читайте Знай в Google News!

На його думку, такі нагороди повинні замість нього отримати музикант Андрій Антоненко "Ріффмастер", лікар Юлія Кузьменко і медсестра Яна Дугарь, які підозрюються у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Про це Положинський заявив у зверненні до президента в Facebook.

Сашко Положинський, скріншот: YouTube
Сашко Положинський, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Я дізнався, що ви нагородили мене орденом "За заслуги" третього ступеня… Сьогодні, коли ми йшли в колоні, ми також згадували про людей, яких безпідставно, принаймні, жодного разу ще не було наведено дійсно вагомого доказу якоїсь їх провини, звинувачують у вбивстві – у тяжкому злочині.

Це мій друг і колега – музикант Андрій Ріффмастер Антоненко, це доктор Юлія Кузьменко, це військовий медик Яна Дугарь. Ось ці люди дійсно заслуговують на нагороди, хоча б тому, що вже більш як півроку вони потерпають від беззаконня. І, в тому числі, ваше ім'я замішане у цій справі, тому що за вашої участі було проведено брифінг, де людей безпідставно було названо вбивцями – без суду, без слідства, без доказів", - заявив Положинський.

Засновник "Тартак" додав, що у нього вже є нагороди, яких йому цілком достатньо – це його концерти і вдячність шанувальників.

Офіційне звернення. Сподіваюся, Володимир Зеленський матиме можливість його подивитися.

Geplaatst door Олександр Положинський op Maandag 24 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зеленський в День незалежності нагородив Dzidzio і білоруса Міхалка: тепер заслужені артисти України.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський присвоїв лідеру гурту "Скрябін" Андрію Кузьменку звання Героя України посмертно.

Також портал Знай.uа писав, що мама Скрябіна відповіла на критику за Героя України: "Невдахи, які заздрять навіть мертвим".