Батьки покійного блогера Стаса Думкіна не отримали компенсацію від сина зірки "Інтернів"Сергія Макарова.

Трагедія сталася влітку 2017 року. Корній, син актора Сергія Макарова, штовхнув у парку якогось блогера. Той невдало впав і отримав травму голови, від якої згодом помер. Макаров-молодший був звинувачений за статтею 111 КК РФ (Умисне заподіяння шкоди здоров'ю, що спричинило смерть).

Правда, за ґрати Корній так і не відправився. В термін покарання засудженому був зарахований період його перебування в СІЗО до оголошення вироку. День під вартою прирівнюється до двох днів позбавлення волі. Виходить, що за вбивство людини Макаров-молодший відсидів всього рік і 11 місяців.

Корній Макаров у залі суду
Корній Макаров у залі суду

Близькі загиблого Стаса Думкіна повинні були отримувати компенсацію від сім'ї Макарова. Але за словами батька Стаса, ні копійки їм не заплатили.

"А від вироку вже два роки пройшло! У 2020 році я звернувся в Управління судових приставів. Вони шокували відповіддю:
"Виконавчі листи у вашій справі не зареєстровані і не перебувають у провадженні». Тоді я поскаржився президенту. Тут же мені подзвонили з суду. Мовляв, виконавчий лист готується, скоро копію надішлемо. Потім почався карантин - і знову все заглухло. А буквально днями мені вдруге дзвонять з суду і кажуть: "Щоб отримати виконавчий лист, вам треба приїхати в Москву". А у мене немає грошей кататися туди-сюди постійно і боротися. Руки опускаються ", - зазначив Віталій.

Можливо, ситуація склалася б по-іншому, якби рідним Стаса вистачило грошей на хорошого адвоката, але їх сторону представляв захисник, якого надала держава.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

блогер Стас Думкін
блогер Стас Думкін

Зірка "Інтернів" Сергій Макаров вважає, що платити 2 мільйони рублів потерпілій стороні ніхто не збирається, тому що смерть наступила після удару Думкіна головою об асфальт.

"Це не вбивство. У таких випадках компенсація не перевищує 200 тисяч. Але ми тоді навмисно не стали оскаржувати суму, щоб зайвий раз не дратувати громадськість, та й позивачі були дуже агресивні. Потім, наскільки я знаю, пристави втратили позов. Думкіна подали другий . Вони дуже хочуть цих грошей. Це видно. Адже як там було ... Спочатку подав позов батько загиблого хлопця, потім мати. тобто кожен з батьків хоче по мільйону на трагедії заробити. Вони що - живуть окремо? Мені незрозуміло ", - каже актор.

Сергій Макаров у серіалі "Інтерни", скрін
Сергій Макаров у серіалі "Інтерни", скрін

За словами Макарова, у Корнія немає джерела доходів, оскільки він недавно закінчив виш. Батько хоче скасувати компенсацію, але зробити це, дотримуючись букви закону.

"Будь моя воля, і я б витребував з Думкіна багатомільйонну компенсацію. Вони домоглися, щоб мій син відсидів понад рік в СІЗО. А хто мені компенсує витрати на адвоката, експертизи, передачки в ізолятор? Нечесно це все і неетично", - додав Макаров