Найважче пояснити саме дітям про причини та наслідки війни. Та й кожна дитина по-різному реагує на те, що росіяни прийшли вбивати українців.

Тому батькам важливо навчитися правильно розмовляти зі своєю дитиною, не брехати їй і намагатися пояснити все доступною мовою.

Цієї весни на Новому каналі мала відбутися прем'єра комедійного серіалу "Молода", де одну з ключових ролей відіграла Ірма Вітовська, відома українцям за серіалом "Леся+Рома". Показ відклали через повномасштабне вторгнення росіян.

Початок повномасштабної війни акторка серіалу зустріла вдома у Києві. Заради сина вона евакуювалася на захід України, де почала допомагати вимушеним переселенцям. Нині Ірма Вітовська займається волонтерською діяльністю, воює на культурному фронті та підтримує моральний дух українців. В "Інтерв'ю24" на сайті 24 каналу вона розповіла про те, як її син Орест реагує на війну.

Ірма Вітовська з родиною, фото: vitovskavantsa
Ірма Вітовська з родиною, фото: vitovskavantsa

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Мені здається, що діти України сприйняли війну важко. Для мене це дуже болюча тема. Війна травмує. Ми всі постаріли , – каже акторка. – У всіх зруйновано безліч нервових клітин, і це нам скоротило життя. Я говорю відкрито. Наші діти теж отримали психологічні та фізичні травми. Вже мовчу про тих, хто пройшов через усі жахи.Тому як мій син? Звичайно, як усі діти – живе, радіє спокійним моментам, хоче грати. Це природно для будь-якої дитини. Але є емоційні коливання. Діти бачать, коли у батьків депресивний настрій, вони відчувають це, лякаються. Зараз у всіх так, ми живемо в період турбулентності, коли немає визначеності та фіналу."

Віру в краще дають ЗСУ.

"Єдина надія, яка мобілізує, - наші Збройні сили , - зізналася вона в інтерв'ю. - Ти розумієш, що так як вони, не вмієш, а вони вміють. Тоді просто починаєш "підтягуватися" під них, береш себе за волосся (щоб жити далі – прим. ред.)".

Ірма Вітовська, фото: пресслужба Нового каналу
Ірма Вітовська, фото: пресслужба Нового каналу

Нагадаємо, що Ірма Вітовська з "Леся+Рома" попередила всіх українців, ридатимемо багато.

Раніше ми повідомляли, що окупанти розстріляли Кобзар Шевченка у Попасній, Ірма Вітовська зберегла доказ.