Актриса і телеведуча Тетяна Лазарєва своїм визнанням здійснила прорив у боротьбі з замовчуванням пацієнтів про свою недугу. Жінка зізналася, що в 2014 році їй поставили діагноз "виразковий коліт".

Актриса стала першою знаменитістю, яка наважилася публічно заявити про свою недугу. Гостре захворювання приносить чимало дискомфорту в повсякденному житті. Відомо, що лікування від нього на даний момент не розроблено.

Виразковий коліт викликає запалення стінок кишечнику і супроводжується неприємними і для багатьох ганебними симптомами. Пацієнти дуже часто відчувають не тільки фізичний, а й психологічний дискомфорт. Про цю хворобу говорити соромно і не прийнято в суспільстві.

Тетяна Лазарєва заявила, що ніяк не соромиться своєї недуги і запевняє, що хвороба нікуди не зникне, якщо замовчувати розмови про неї. Цей діагноз дуже часто виявляють вже на пізніх стадіях розвитку. Пов'язано це з тим, що наукою поки що не розроблено дієвий медикаментозне лікування, а впорається з хворобою можна лише хірургічним шляхом.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" учені з Великобританії і Норвегії встановили, що такі продукти як гранати, червоний виноград, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок стимулюють організм включати активний процес аутофагії. Про це повідомляє healthystyle.

Завдяки цьому процесу організм виявляється захищеною не тільки від раку, але і раку товстої кишки, синдрому подразненої товстої кишки, хвороби Крона і виразкового коліту.

Перераховані продукти допомагають боротися із запальними процесами і полегшують симптоми захворювань кишечника.

Аутофагия – це самостійне позбавлення організмом від пошкоджених елементів клітин, які можуть стати основою для розвитку пухлини. Автори дослідження виявили, що аутофагию активують природні сполуки, які містяться в таких продуктах, як гранати, червоний виноград, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок.