Як заявив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллон, сьогодні вся гастрономія в жалобі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися“Пан Поль був самою Францією, простотою і щирістю, величі і мистецтвом життя. Папа гастрономії пішов від нас. Нехай шеф-кухаря, як в Ліоні, так і в усьому світі, і надалі примножують плоди його пристрасті", – підкреслив міністр Коллон.
Варто зазначити, що французький шеф-кухар мав безліч нагород. Так, у 1975 році Поль Бокюз був нагороджений орденом Почесного легіону. А в 1989 році дуже шановний французький ресторанний гід Gault Millau присудив Бокюзу звання шеф-кухаря століття.
Відомо також, що під час нагородження Бокюза орденом Почесного легіону в Єлисейському палаці відбувся урочистий президентський прийом, на якому був поданий приготований Бокюзом суп з трюфелів. З цього часу суп з трюфелів став одним з головних страв в особистому ресторані маестро.
У 1970-ті роки Бокюз разом з однодумцями виступив одним з основоположників "нової кухні" (фр. нова кухня), акцентировавшей увагу на якості і натуральності продуктів і зниженої калорійності страв.
Нагадаємо, що відвідувачам їдальні у Верховній Раді України пропонують делікатеси за цінами, які значно нижчі, ніж у звичайних українських супермаркетах.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" , пісня українського гурту вибилася у світовий рейтинг