Популярна українська співачка Оля Полякова довела, що у неї не лише довгі ноги, а й вправні руки. Напередодні Великодня українська супербілявка поділилася з шанувальниками рецептом фірмової паски.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОля показала, як власноруч готує паску та паралельно вчить цьому дітей. Відео з процесом приготування опубліковано на YouTube.
Оля Полякова розповіла, що на виготовлення паски у неї йде майже цілий день. Якщо вранці вона починає робити тісто, то самі паски будуть готові тільки пізно ввечері. На її думку, випікання цих виробів не терпить поспіху.
"Якщо я зранку замішую тісто, то лише о 9 вечора паска у мене готова. Але такої, як у мене, ви ніде не куштували. Моя паска завжди виходить м'якою, пористою, пухкою. Завжди печу подвійну порцію, щоб роздати друзям і сусідам", - зазначила артистка.
До слова, рецепт паски, яку вона готує для сім'ї щорічно, співачка розробила і придумала сама. Полякова розкрила невеликий секрет - крім м'якого тіста, особливий смак пасці надає алкоголь. Оля додає в паску родзинки, які напередодні вимочує у коньяку або лікері.
Рецепт опари для фірмової паски Олі Полякової:
- 400 грам молока;
- 200 грам борошна;
- 1,5 пачки дріжджів.
Опару необхідно розмішати до консистенції густої сметани поставити на 1 годину в духовку, розігріту до 30 градусів.
У тісто Полякова додає багато яєчних жовтків (не менше 10 на середню порцію), а також розігріте вершкове масло, добре просіяне борошно, цукор та інші традиційні інгредієнти. Щоправда, докладно про пропорції кожного компоненту Оля не розповідає, оскіль вважає за краще тримати авторський рецепт у таємниці.
Паски випікаються в духовці близько 40 хвилин. Після випікання пасок Оля змащує їх глазур'ю з яєчних білків і цукру.
А от Народна артистка України Катерина Бужинська в цьому році буде готувати паску своїми руками вперше. Свою першу святкову випічку співачка вирішила приготувати разом зі своїми дітками.
Як повідомляв портал "Знай.ua", Катерина Бужинська поділилась рецептом паски з італійського борошна та бельгійського шоколаду, з додаванням цукатів і горіхів.