Український уряд, ігноруючи вимоги МВФ, має намір продовжити діючу ціну на газ для простих українців. Про це повідомляє Politeka.

Як заявило джерело в Кабміні, таким чином чиновники продовжать дію постанови №187, згідно з яким чинна ціна на «блакитне паливо» для населення визначається до 1 жовтня 2018 року.

У Кабінеті міністрів також повідомили, що Київ продовжує вести переговори з партнерами з МВФ про виділення нового траншу. Відомо, що до діалогу залучені представники топ-менеджменту Мінфіну і «Нафтогаз».

«Кабмін продовжить дію постанови ще на один місяць — до 1 жовтня 2018 року», — заявив співрозмовник в уряді.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

За словами глави Мінсоцполітики Андрія Реви, Україна і далі веде переговори з МВФ про ціну на газ для простих українців, в яких беруть участь представники Міністерства фінансів і НАК «Нафтогаз». Крім цього, Рева підтвердив інформацію про те, що якщо не буде досягнуто компромісу, то термін дії вартості газу буде продовжений.

Також повідомлялося, що 23 серпня НКРЭКУ остаточно скасувала скандально відому формулу визначення ціни електроенергії «Роттердам+». За офіційною інформацією, дана формула, яка була введена постановою № 289 від 3 березня 2017 року, була скасована під час засідання Національної комісії.

Як повідомили в НКРЭКУ, рішення офіційно вступить в силу, коли в Україні запрацює новий ринок електроенергії. Крім цього, в результаті скасування формули «Роттердам+» втратили чинність ряд нормативних документів, які регламентували роботу енергетики в Україні.

Раніше повідомлялося, що українцям розповіли, на скільки подорожчає газ. Вже досить давно фінансові експерти кажуть, що для стабілізації в Україні економічного клімату необхідно отримати черговий транш від МВФ. Адже Україна вже виконала для цього всі вимоги, крім однієї — підвищення вартості газу для побутових споживачів до ринкового рівня.

Нагадаємо, українці віддадуть за воду останню заначку"

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що українці отримають платіжки з сюрпризом.

ТакожЗнай.иа" писав, що тарифи на світло відправлять у вільне плавання.