На сьогодні 108 громадян України знаходяться в італійських в'язницях за звинуваченням в нелегальному перевезенні мігрантів.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова в соціальній мережі Facebook за підсумками зустрічі з послом Італії в Україні Давида Ла Чечилії.

"Втім, серед них є особи, які визнані потерпілими від торгівлі людьми. П'ятьох з них вже звільнили з-під арешту за рішенням суду. Зараз МЗС працює над тим, хто ще потрапляє під це визначення, і готує відповідні документи", - зазначила вона.

Денисова додала, що вона звернулася до посла з проханням брати до уваги інформацію під час розгляду в судах цих справ, і отримала повну підтримку.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Пан посол запевнив, що сприятиме, щоб документи потрапили в італійські суди в певний термін", - підкреслила вона.

Разом з тим варто відзначити, що російська влада в черговий раз відмовили архієпископу Сімферопольському і Кримському Клименту у помилуванні українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують у в'язниці .

Цю інформацію повідомила Кримська правозахисна група, посилаючись на відповідь комісії Ямало-Ненецького автономного округу на особисте звернення архієпископа Климента до президента РФ.

У документі йдеться, що спочатку Сенцов повинен особисто звернутися до президента країни-агресора Росії Володимира Путіна у письмовій формі, а лише потім можна говорити про початок процедури помилування.

Архиєпископ УПЦ КП повідомив, що отримав таку ж відповідь на прохання прискорити розгляд звернення матері політв'язня про помилування сина, яке він відправив 8 серпня в комісію про помилування Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Зазначимо, що нещодавно сестра політв'язня Сенцова Наталія Каплан говорила, що він ніколи не попросить Путіна про помилування, тому робити це необхідно третім особам.

Крім того варто зазначити, що колишній президент Польщі Лех Валенса висунув кандидатуру українського режисера Олега Сенцова, який більше 100 днів тримає голодування в російській колонії, на Нобелівську премію миру. Заява Валенси публікує Польська кіноакадемія.

Лех Валенса очолював в комуністичній Польщі профспілка "Солідарність", який боровся за зміни, а після демократичних змін в країні був обраний президентом. Він - лауреат Нобелівської премії миру.

У своїй заяві Валенса нагадує, що Amnesty International і інші правозахисні організації вважають винесений в Росії вирок Сенцової за звинуваченням у тероризмі несправедливим і незаконним.

Олег Сенцов - символ незламності і боротьби з несправедливістю Нагадаємо, мітинг за Сенцова жорстко розігнали пси Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", Вакарчук закликав звільнити Сенцова від тортур.

Також "Знай.ua" писав, що російські активісти потужно підтримали Україну в День Незалежності.