Стало відомо, що європейська компанія European Security Academy (ESA), що пропонує просунуті тренувальні курси для сил безпеки і військових, з 2016 року тренувала бійців "Азова" та інших ультраправих.


Про це стало відомо з розслідування, проведеного Bellingcat, повідомляє УНІАН.


Джерело також додало, що велика група з України пройшла курс підготовки нагадує підготовку бійців спеціальних підрозділів в тренувальному центрі ESA в Польщі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще


Серед тих, хто пройшли тренінги ESA з поводження зі зброєю і тактиці, як стверджується, виявилися діючі активісти українських ультраправих організацій, пов'язаних з цькуванням і нападами на українських ромів, ЛГБТ, і правозахисників: "Традиції та Порядку", "Національного Корпусу" і "Національних Дружин" . Принаймні один випускник курсів ESA надалі навчав поводження зі зброєю членів "Національного Корпусу". Керуючий директор ESA заявив Bellingcat, що компанія відмовилася б проводити тренування для прихильників ультраправих ідеологій і / або осіб, пов'язаних з ультранаціоналістичними організаціями. Однак кілька українських випускників ESA мають добре задокументовані громадські зв'язки з ультранаціоналістичними організаціями та ідеологіями.


Крім того, що деякі випускники курсів в даний момент складаються в ультранаціоналістичних організаціях. Інші протягом багатьох років публікували численні фотографії, на яких вони підкидають руки в нацистському вітанні, або ж мають добре видимі характерні для расистів татуювання.


У свою чергу, в ESA заявили, що компанія проводить докладні перевірки кандидатів, проте не уточнили, які критерії є підставою для відмови в навчанні. Відзначається, що в пості на Фейсбуці ESA Ukraine від березня 2016 року представлена ​​подяку від полку "Азов", яке в Bellingcat називають "формуванням, оточеним скандалами через його ультраправої ідеології".
У цій ситуації також спливли імена деяких відомих в Україні діячів.


Представлена ​​подячна грамота була підписана тодішнім командиром полку "Азов" - Ігорем "Черкасом" Михайленко. На даний момент "Черкас" очолює вуличне крило "Азова" - «Національні Дружини". European Security Academy (ESA) - одна з провідних компаній світу у сфері підготовки військових і сил безпеки зі штаб-квартирою у Вроцлаві (Польща).


Нагадаємо, зараз йде Третя світова війна, її називають гібридною. І переможцем у ній виходить президент Російської Федерації Володимир Путін.

Як повідомляв Znaj.ua, у ЗМІ оприлюднено текст чергового рішення суду, яке описує роль депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва та його співробітників у фінансуванні тероризму, а також демонструє схему спроби прокурора вивести його з-під відповідальності, яку припинив суддя Печерського районного суду м. Києва, пише Політека.

Також Znaj.ua писав про те, що 17 червня – в літній недільний день – Києві відбувся «Марш рівності», в якому брали участь представники нетрадиційної орієнтації, правозахисні організації, іноземні туристи, а також звичайні кияни.