Держагентство автомобільних доріг України "Укравтодор" в особі Служби автомобільних доріг у Київській області уклала договір з компанією "Науково-виробнича фірма "Мостопроект" про розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва концесійної автомобільної дороги Київ - Біла Церква.

Платні дороги


Мова йде про ділянку від окружної дороги до транспортного вузла Біла Церква (Північна) на дорозі М-0 Київ-Одеса вартістю 5,4 мільйона гривень з ПДВ. Про це повідомляється в електронній системі державних закупівель Prozorro.

Відомо, що первинна цінова пропозиція компанії склала 7,35 млн. Відповідний аукціон відбувся 31 липня. Договір між Службою автодоріг у Київській області та "Мостопроект" укладено 17 серпня.
Орієнтовно довжина нової автомагістралі категорії 1-А складе приблизно 50 кілометрів. Вартість будівництва становить близько 7,5 мільярдів гривень.

Платні дороги 2

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще


Дорога проходитиме через Києво-Святошинський, Обухівський, Васильківський та Білоцерківський райони. За календарним планом компанія "Мостопроект" зобов'язується надати техніко-економічне обгрунтування до кінця грудня 2019 року.
Нагадаємо, на очах у всього світу: Україна посіла передостаннє місце у ганебному рейтингу. По якості автомобільних доріг Україна займає 130-е місце з 137 країн світу.
Як повідомляв "Знай. ua" дорога в пекло: в Пітері машини їдуть крізь вогонь. Відео інциденту виклав на своїй сторінці в facebook очевидець страшного пожежі.

"Знай. ua" писав, що ями на дорогах подзарядят електрокари. Енергію виробляє підвіска на автомобілях завдяки тому, що спеціальні важелі передають рух коліс на систему зубчастих коліс.