Сьогодні, 31 серпня, глава так званої ДНР Олександр Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в ресторані "Сепар" в декількох сотнях метрів від своєї резиденції.


Тимчасово виконуючим обов'язки голови Донецької народної республіки замість загиблого Олександра Захарченко може стати один з трьох заступників голови Радміну ДНР - Олександр Тимофєєв, Катерина Матющенко або Дмитро Трапезников. Про це розповів представник Народної ради ДНР.

"Згідно зі статтею 62 Конституції ДНР, в разі дострокового припинення повноважень глави республіки тимчасово виконуючим обов'язки призначається заступник голови Ради міністрів", - повідомляють ЗМІ.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще


Нагадаємо, стало відомо, що в результаті вибуху бомби в центрі Донецька глава ДНР Олександр Захарченко отримав смертельне поранення. Захарченко помер в лікарні, куди його доставили після вибуху.


Крім того, інформацію про загибель Захарченко підтвердив депутат ДНР Владислав Бриг.
Як багато хто вже знає, сам вибух стався у кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна, яке розташоване в кількох сотнях метрів від резиденції Захарченка. На місці працюють рятувальники, спецслужби і вибухотехніки.
За попередніми даними, повідомляється про трьох постраждалих.

Також спецслужби Донецької народної республіки називають цю подію терактом.
У свою чергу, силовики ДНР затримали підозрюваних у вбивстві Олександра Захарченко. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело в силових структурах Донецька.


Як повідомляв раніше Знай.ua, за даними місцевих ЗМІ ДНР, голова Народної Ради ДНР Денис Пушилін Денис Володимирович звинуватив у вбивстві глави "ДНР" Олександра Захарченка - українську сторону.


За словами Пушиліна, "це чергова агресія з боку України. Глава" Донецької Народної Республіки "загинув в результаті вибуху, який стався орієнтовно о 17:00. Донецьк помститься за цей злочин".


Також Знай.ua писав про те, що ватажок ДНР 42-річний Олександр Захарченко був смертельно поранений під час вибуху в кафе "Сепаратист" на вулиці Пушкіна в Донецьку в п'ятницю, 31 серпня.