В уряді заявили про підвищення мінімальної заробітної плати і пенсії. Прогнозується, що соціальні виплати збільшаться з 1 січня 2019 року. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, який повідомив про підготовку «соціально спрямованого, але реалістичного» проекту Державного бюджету на 2019 рік, передає урядовий портал.

Говорячи про те, що рівень економічного розвитку країни і ситуація в Україні дають можливість підвищити соцстандарти, Павло Розенко додав: "Я вже можу сказати точно, що з 1 січня 2019 року зросте розмір мінімальної заробітної плати, і розмір пенсій".

Що ж стосується подання до Верховної Ради проекту головного фінансового документа на наступний рік, то за словами віце-прем'єра, «вперше на всю історію незалежності» це буде зроблено 15 вересня, а то й раніше. При цьому Павло Розенко додав, що бюджет буде соціально спрямованим, але без «надутих цифр».

Також стало відомо, що Павло Розенко заявляв про реальність підвищення мінімальної зарплати в Україні до рівня 4 200 грн. ще до кінця 2018 року. Також в уряді планують внести зміни в законодавство для збільшення пенсій майже трьом мільйонам українців. Йдеться про категорії пенсіонерів, які отримували маленьку зарплату, але мають значний трудовий стаж.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше повідомлялося, що українці без 15 років стажу не зможуть отримати пенсію, а ті, хто в 2028-му не напрацюють 35 років стажу, вийдуть на заслужений відпочинок у 65 років. Щоб не бідувати на старість, експерти радять самостійно збирати гроші, працювати з офіційним оформленням і білою зарплатою.

Держава за законом не може залишити українців пенсійного віку без допомоги. Так, якщо є хоча б 15 років стажу, пенсію можна буде отримати в 65 років. Швидше за все, це буде мінімалка – на даний момент 1373 грн. За новими правилами вимоги для того, щоб вийти на пенсію, будуть поступово рости. В результаті в 2028 році тільки ті 60-літні, які заробили 35 років стажу, зможуть вийти на заслужений відпочинок вчасно.

Нагадаємо, деяких українців держава залишить зовсім без пенсійних виплат, але з можливістю докупити стаж.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що шахраї випробували підлу схему на пенсіонерах.

Також "Знай.uа" писав, що біль і злидні українських пенсіонерів показали одним фото.