З першого вересня українці можуть трохи порадіти за вітчизняного перевізника компанію "Укрзалізницю". Тільки зовсім трохи.

Так, у пасажирських поїздах далекого сполучення вартість проїзду знизитися. Про це стало відомо завдяки повідомленням компанії "Укрзалізниця".

З першого дня осені в країні починає діяти коефіцієнт 1,02 індексації тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні за календарними періодами.

Про це йдеться в наказі № 184 Міністерства інфраструктури України від 20 квітня 2018 року. У ньому передбачено 13 різних календарних періоди, які впливають на вартість проїзду.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім цього на ціну квитка також впливає день тижня, у який пасажир розпочинає подорож.

Вартість проїзду 31 серпня за маршрутом Київ-Львів купе поїзда № 141 варто 347,92 грн, а на наступну п'ятницю аналогічний квиток коштуватиме 333,92 грн, у вагоні купе поїзда № 29 Київ - Ужгород варто 728,19 грн, а коштуватиме - 696,39 грн. Буде діяти цей коефіцієнт до кінця місяця, після чого буде введено ще нижче коефіцієнт - 0,93.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що як не дивно, але від поїздок Укрзалізницею пасажири не тільки отримують негативні враження і масу обурення.

Бувають і винятки. Іноді сервіс приємно дивує і все ж дає надію, що ми можемо мати хороше обслуговування у поїздах. Підтвердженням тому став пост Юрій Катихіна на сторінці в Facebook.

Варто нагадати, що з 18 червня "Укрзалізниця" запустила послугу повноцінного харчування в деяких нічних поїздах. Пасажирів замість борщу будуть годувати гаспачо, смачними обідами, натуральним чаєм та кавою. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці" в Facebook.

Нове меню з повноцінним гарячим харчуванням вводиться для пасажирів в чотирьох поїздах: №81 Київ - Ужгород, №104 Київ - Маріуполь, №7 Київ - Івано-Франківськ, №749 Київ - Івано-Франківськ. Оплатити послугу можна буде готівкою та банківською картою.

Нагадаємо, київський ЖД вокзал перетворився на стічну канаву.

Як повідомляв Знай.uа, вантажівка протаранила потяг у Польщі, є жертви і багато постраждалих.

Знай.uа писав, страшна залізнична катастрофа шокувала світ.