У суботу, 1 вересня, в Україні відзначають початок навчального року.

Традиційно в цей день у школах проходять урочисті лінійки. В середніх спеціальних та вищих навчальних закладах, як правило, обходиться без лінійок.

У школах зазвичай проводять перший святковий урок, а першокласники в цей день відзначають "Свято Першого дзвоника".

Президент України Петро Порошенко вже привітав школярів і студентів зі святом. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

"Вітаю українських школярів та студентів з Днем знань! Хтось з вас вперше сяде за шкільну парту, для когось цей рік стане останнім перед початком нового дорослого життя. Але впевнений, що ці найкращі роки життя залишаться незабутніми!", - написав він.

порошенко день знань

Раніше ми писали про те, що 31 серпня в українських школах почали діяти нові правила для груп продовженого дня.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства освіти і науки.

Так, нові правила передбачають, що в групах будуть перебувати діти, різниця у віці між якими не перевищує 2 роки, раніше ця цифра сягала 4. У Міністерстві ініціативу пояснили тим, що необхідно враховувати психологічні і фізичні відмінності вікових груп, щоб дітям було комфортніше один з одним.

Вже зовсім скоро в Україні починається новий навчальний рік. І якщо про шкільне приладдя та одяг ви подбали, то варто дізнатися ще і яким повинен бути раціон здорового харчування, щоб ваша дитина могла нормально рости, розвиватися і легше засвоювати необхідні знання.

Нагадаємо, варто дізнатися ще і яким повинен бути раціон здорового харчування, щоб ваша дитина могла нормально рости, розвиватися і легше засвоювати необхідні знання.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", українські ЗМІ показали жахливий стан студентських гуртожитків в Україні.

Також портал "Знай.uа" раніше писав про те, що в українському уряді вирішили скасувати необхідність отримувати ліцензії знахарів, цілителів і іншим представникам нетрадиційної медицини.